Kategorier
Sødt

Rabarbergrød med skyrfløde og hasselnøddeknas

Rabarbergrød, færdig2, juni 2013

Rabarbergrød, færdig, juni 2013

Jeg var ude at drikke kaffe i Torvehallerne med min veninde Maya for et par dage siden. Der er åbnet en filial af Grød derinde, og her fik Maya en skøn dessert bestående af rabarber, skyr og fløde med noget crumble på toppen. Det smagte absolut himmelsk og bragte mig tilbage til min barndoms somres rødgrød med fløde.

Inspireret af Grød kommer her min version af en rigtig sommerklassiker – variation over rødgrød med fløde. Det er en dejlig praktisk dessert, for komponenterne kan laves i forvejen og anrettes lige inden servering,

Rabarbergrød med skyrfløde og hasselnøddeknas

600 gram rabarber
300 gram jordbær
½ dl vand
Kornene af en stang vanilje
1-1½ dl sukker – smag til
1 spsk maizena rørt op i lidt vand

Havre- hasselnøddedrys
1,5 dl hasselnøddemel
1,5 dl havregryn
1,5 dl sukker
½ dl mel
60 gram smør

2,5 dl fløde
2 spsk skyr

Rens rabarber og jordbær. Skær rabarberne i tykke skiver og jordbærene i kvarte. Kom frugten i en gryde med en ½ dl vand, vanilje og sukker.

Rabarbergrød, frugt, juni 2013

Lad det koge uden låg i 10-15 minutter. Smag til og kom evt. mere sukker i. Grøden skal dog ikke være alt for sød efter min smag. Rør maizenaen ud i en lille smule vand, tilsæt under omrøring og lad grøden koge et par minutter til. Tag grøden af varmen, dæk den til med film, og lad den køle helt af.

Rabarbergrød, grød, juni 2013

Til hasselnøddetoppen blandes alle ingredienserne sammen til en meget klumpet smuldredej. Fordel den på en bradepande uden at bryde dejen for meget op.

Rabarbergrød, crumble inden bagning, juni 2013

Bag knaset i 15-20 minutter ved 175 grader – eller indtil det er gyldent og sprødt.

Rabarbergrød, crumble, juni 2013

Når desserten skal serveres, så piskes fløden til flødeskum, og skyren vendes i. Anret desserten i glas med grød, skyrflødeskum og masser af knas på toppen.

Rabarbergrød, færdig1, juni 2013

2 kommentarer til “Rabarbergrød med skyrfløde og hasselnøddeknas”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.