Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies, færdige, juli 2013

Chocolate chip cookies kommer i utroligt mange forskellige varianter. Fra små sprøde kager til kæmpestore, bløde og samtidigt seje cookies. For mig er den perfekte cookie et sted midt i mellem. Jeg har arbejder på at bage en helt rigtig cookie i lang tid, og nu synes jeg endelig, at opskriften er på plads.

Tricket er at bruge væsentligt mere brun farin end almindeligt sukker, ikke at bage kagerne ved for høj varme og ikke for længe, men det vigtigste er at lade dejen hvile. Jeg har eksperimenteret en del med hviletid, og 4-5 timer giver en mere sammenhængende cookie uden, at alt bagepulveret er dampet af. Så her kommer opskriften på en god sprød og saftig cookie – lige som jeg kan lide den.

Chocolate chip cookies
25 cookies

2,5 dl brun farin
1 dl hvidt sukker
1 æg
125 gram blødt smør
150 gram chokolade
3,5 dl mel
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk salt
1 tsk vaniljesukker

Skær smørret i tern og rør sammen med de to slags sukker. Pisk ægget i massen til den er homogen, let og noget lysere.

Chocolate chip cookies, sukker,smør og æg pisket, juli 2013

Bland mel, vaniljesukker, natron, salt og bagepulver og kom det i smør, sukker og æggemassen. Hak chokoladen groft og rør den i til sidst.

Chocolate chip cookies, dej, juli 2013

Nu skal dejen hvile i 4-5 timer i køleskabet.

Når småkagerne skal bages, så form gode spiseskeer dej til kugler. Fordel dem på bagepapir på bageplader med god afstand imellem kuglerne, for dejen flyder ud.

Bag småkagerne ved 175 grader i ca. 12-15 minutter til de er lyst gyldne – hvis man godt kan lide sin cookie meget sprød, så bag dem lidt længere.

Chocolate chip cookies, færdigbagt, juli 2013

Lad småkagerne køle af på en rist, og spis dem, når de er blevet kolde. Opbevar dem i en lufttæt beholder.

Chocolate chip cookies, færdige1, juli 2013

Indlæg tagget som : , , ,
Relaterede indlæg

10 Diskussioner om dette post

  1. Totalt enig i det med brun farin og hviletiden, det gør underværker! Prøv også at bruge olie istedet for smør. Ja, det lyder som blasfemi, men hold nu k*** nogle gode cookies man får! Det er nok dem, jeg har fået størt komplimenter for 🙂

    • Sofie siger:

      Hej Maiken

      Ja det lyder unægteligt som blasfemi, men på den anden side – jeg bruger altid olivenolie i min gulerodskage i stedet for smør, og det bliver fantastisk. Hvad bruger du af olie, bare en smagsneutral?

      Bedste hilsner
      Sofie

  2. Jeg bruger rapsolie – jeg kan kun sige: prøv det! Vil garantere, at du ikke fortryder det 🙂 Se evt. min opskrift her: http://dronningemad.weebly.com/1/post/2012/05/still-in-the-running-towards-becoming-everybodys-next-top-cookie.html
    Mvh Maiken

  3. Cille siger:

    Skal man trille dejen til kugler og bage dem sådan eller skal man trykke dem flade?

  4. Sara siger:

    De cookie ser LIGE som de skal være, og her tænker jeg liiigesom i Amerika :-)! Jeg har prøvet mange opskrifter, men den her er LÆKKER lækker lækker! Bager din karamel chokoladekage imorgen, så skal der forkæles gæster ;-)!

  5. Ninja Meinhard siger:

    Hej Sofie. Hvor ser de lækre ud! Hvor længe kan de holde sig? Og kan de fryses? Skal holde en stor fest og ville gerne bage i så god tid som muligt, men uden at de bliver kedelige.

    • Sofie siger:

      Hej Ninja

      Jeg beklager det sene svar – du var endt i mit spamfilter. Jeg har aldrig prøvet at fryse dem desværre.

      Bedste hilsner
      Sofie

Skriv et svar til Cille Annuller svar