Kategorier
Aftensmad

Ovnbagt urtetorsk med cremet risotto af perlespelt

Torsk med risotto, færdig, april 2013

Jeg ved godt, at mange mennesker har et anstrengt forhold til torsk, men tilberedt rigtigt er det altså en dejlig fisk. Jeg kan vældig godt lide den ovnbagt toppet med friske krydderurter og lidt citronskal.

Her har jeg serveret torsken med cremet risotto – eller måske nærmere en “kornotto” for den er lavet på perlespelt – med grønne asparges, ærter og masser af friskrevet parmesanost. Det er lidt sundere med spelt end ris, og det smager stadig dejligt. Kornottoen kan for eksempel også laves med hvedekerner eller perlebyg.

Urtetorsk
Til 2
250 gram torskefilet
2-3 håndfulde blandende krydderurter
½ tsk. fintrevet økologisk citronskal
1 spsk. olivenolie
2 spsk. rask
Lidt citronsaft
Salt og peber

Hak krydderurterne meget fint og bland dem med resten af ingredienserne til en nogenlunde sammenhængende masse. Fordel urteblandingen på fisken – fold evt. filetten på midten, hvis den er lidt tynd – og bag den ved 210 grader i 8-15 minutter afhængigt af tykkelsen på fisken.

Torsk med risotto, fisk klar til ovnen, april 2013

Torsk med risotto, risotto1, april 2013

Risotto af perlespelt
Til 2

200 gram perlespelt
1,5 dl hvidvin
7-8 dl varm fond
2-3 skalotteløg
Et fed hvidløg
Et halvt bundt grønne asparges i mindre stykker
2 håndfulde ærter helst friske, men frosne går an
Friskrevet parmesanost – til man skammer sig
Citronsaft
Salt og peber

Hak løg og hvidløg ret fint, og steg dem et par minutter til løget er gennemsigtigt, men ikke har taget farve.
Tilsæt perlespelt og steg et par minutter ved middel varme. Tilsæt så hvidvinen og rør rundt, indtil vinen er fordampet.

Torsk med risotto, spelt på panden, april 2013

Tilsæt herefter den varme fond lidt efter lidt og rør ofte, så væsken bliver absorberet. Det er lidt forskelligt, hvor meget fond, der skal til. Tilsæt fond indtil spelten er cremet og færdig, men stadig har en anelse bid – det tager 25-30 minutter.

Steg imens asparges et par minutter til de får lidt farve og er næsten færdige.

Torsk med risotto, asparges, april 2013

Når perlespelten er færdig, så tilsætter asparges, ærter og masser af parmesanost og smag til med salt og peber og lidt citronsaft. Lad det stå et øjeblik mere på varmen, så osten er smeltet.

Når retten skal serveres, så anrettes den i store dybe tallerkener med en portion perlespeltsrisotto i bunden og et stykke bagt urtetorsk oven på. Stil eventuelt mere parmesan på bordet, så kan man tilsætte lidt mere, hvis man føler for det.

Torsk med risotto, færdig3, april 2013

2 kommentarer til “Ovnbagt urtetorsk med cremet risotto af perlespelt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.