Søde solbærsnurrer med marcipan

Solbærsnurrer

Solbærsnurrer

Kanelbullar, kanelsnurra eller kanelsnurrer er efterhånden blevet et fast indslag i den danske bagværksverden, stærkt inspireret af vores svenske naboer. I deres klassiske form minder de ret meget om en dansk kanelsnegl, men svenskerne laver dem med diverse andre slags fyld end bare kanel, og det er jeg stor fan af!

For et par uger siden skulle jeg bage til mine eftermiddagskaffegæster, og jeg ville lave snurrer med blåbær. Det viste sig dog, at jeg havde set galt i fryseren, for jeg havde ingen blåbær – til gengæld havde jeg masser af solbær, og det var held i uheld! Solbær giver nemlig snurrerne en god syrlig sødme, som blåbær ikke giver. Jeg er så glad med resultatet, at jeg har bagt dem flere gange siden – men prøv selv!

Solbærsnurrer
Ca. 20 små eller 12 store

Dej:
800-900 gram hvedemel
2 æg
100 gram blødt smør
50 gram sukker
½ pakke gær
2 tsk stødt kardemomme
4 dl mælk
Et nip salt

Fyld:
150 gram solbær
1 spsk. vand
150 gram marcipan
100 gram smør
75 gram sukker

Desuden:
1 æg til pensling
Perlesukker

Varm mælken og rør gæren ud i den. Tilsæt salt, sukker, æg, kardemomme og halvdelen af melet. Rør godt rundt. Tilsæt det bløde smør i tern og nok mel til, at det bliver en blød dej. Ælt i 10-15 minutter på maskine eller 20 minutter med håndkraft – det giver gode armmuskler! Kom den meget smidige dej i en skål og lad den hæve til dobbelt størrelse – ca. 1½ time.

Solbærsnurrer

Mens dejen hæver laves fyldet. Kom solbærrene i en gryde med en spsk. vand. Kog det op og lad det simre, indtil det er blevet til en tyk masse. Tag af varmen, tilsæt sukkeret og køl af. Smag evt. til med lidt mere sukker. Riv marcipanen og ælt den med smørret. Tilsæt så den kolde frugtmos.

Solbærsnurrer

Når dejen er færdighævet, så rulles den ud som et rektangel ca. 40×65. Fyldet smørres jævnt ud over det hele. Fold så en tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel hen over. Skær dejen i ca. to centimeter brede strimler.

Solbærsnurrer

At snurrer strimlerne er en process, der er enormt svær at forklare – så efter de første fem forsøg, som blev det rene volapyk vil jeg overlade forklaringen til et lille videoklip.

Fordel snurrerne med god afstand og lad dem efterhæve i en lille times tid.

Solbærsnurrer, ovnklar, september 2013

Pisk ægget og pensl snurrerne. Drys generøst med perlesukker.

Bag snurrerne ved 225 grader i 10-12 minutter.

Solbærsnurrer

Lad dem køle lidt af og spis dem lune – de er bedst den dag, de er bagt, men kan også sagtens spises dagen efter.

Solbærsnurrer

Indlæg tagget som : , , ,
Relaterede indlæg

4 Diskussioner om dette post

 1. ul siger:

  Hej Sofie!
  Det ser simpelthen så usandsynligt lækkert ud! Men synes du ikke, at det var noget værre snask at lave? Når jeg laver dem med blåbærkompot, synes jeg der er mere blåbær på mine fingre end der er i bollerne. Du må en tur til Sverige med indkøbsbussen og få købt noget af det flotte hvide perlesukker, som kun kan fåes i Sverige!
  Jeg skal helt sikkert snart lave buller med blåbær, eller måske solbær, snart igen!
  Mvh Ulrika

  • Sofie siger:

   Hej Ulrika

   Tak – prøv dem med solbær:) Jo det er en anelse snasket, men jeg synes, at jeg er blevet bedre til at få fylde til at blive i snurrerne, end jeg var i starten.

   Jeg skal helt sikkert til Sverige efter det hvide perlesukker, for det ser så fint ud, og jeg bilder mig ind, at det også knaser bedre.

   Bedste hilsner
   Sofie

 2. Madling siger:

  De ser meget lækre ud og super fine billeder. Blomster og kager matcher jo ligefrem 😉

  • Sofie siger:

   Tak 🙂 De smagte også mega godt – kan klart anbefales. Jeg havde fået blomsterne af en kollega og skulle til at flytte vasen, da jeg ville tage billeder af de færdige snurrer, men så opdagede jeg, at de matchede, og så kom blomsterne med – jeg elsker georginer, så det virkede passende!

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.