Kategorier
Sødt

Kokosmakroner med en snert af appelsin

kokosmakroner, færdige, oktober 2012Kokosmakroner – eller kokostoppe om man vil* – har altid været en af mine yndlingsspiser. Det er næsten umuligt at lave dem dårlige – hvis dejen bliver lidt for blød og flyder ud, så bliver de bare ekstra sprøde, og hvis man kommer til at bage dem for længe, så skal de bare have lidt ekstra chokolade, og så spiller klaveret.

Der findes en million opskrifter på denne skønne kokosspise, som giver alt mellem et lettere fladt og et super flot “tårnhøjt” resultat. Mit hemmelige kneb er at tilsætte appelsinskal og mandelmel, så  får de en helt anden dybde end normalt.

Kokosmakroner ala Sofie
15-20 kager

150 gram sukker – gerne rørsukker
75 gram mandelmel eller samme mængde smuttede mandler
175 gram kokos
½ stang vanilje
2 æg + en æggeblomme
80 gram smør
Skal af en usprøjtet appelsin
100 gram mørk chokolade

Hvis man ikke bruger færdiglavet mandelmel, så mal mandlerne fint i en mandelkværn eller i en foodprocessor. Riv skallen af appelsinen og skrab kornene ud af vaniljestangen.

Derefter blandes alle ingredienserne sammen til en lettere klæbrig sammenhængende masse. Sæt massen ud som toppe på en bageplade – det gøres lettest med våde hænder. De behøver ikke at være ens eller helt glatte. Jeg kan personligt godt lide det lidt rustikke udseende de får, hvis man ikke gør sig alt for umage.

kokosmakroner, på plade, oktober 2012

Kokosmakronerne bages i 8-10 minutter på 200 grader, eller indtil de er blevet gyldne i bunden. De skal ikke bages alt for længe, for så risikerer man, at de tørrer ud.

kokosmakroner, færdige før chokolade, oktober 2012

Når kokosmakronerne er kolde, så kan de dyppes i smeltet chokolade, hvilket absolut højner smagsoplevelsen. Husk at temperere chokoladen for ellers bliver den grålig. Læs om temperering af chokolade her

*Jeg har ofte spekuleret over, om der er en reel forskel på kokostoppe og kokosmakroner eller om der, ligesom krebinetter og karbonader, udelukkende er en geografisk betinget sproglig forskel. Hvis der er en, der ved det, så sig gerne til!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.