Kategorier
Salater og tilbehør

Varm salat med rosenkål og æble

Rosenkålssalat

Når man siger rosenkål, tror jeg, at mange tænker på en udkogt, grågrøn og kedelig grønsag, der smager lidt af prut – men rosenkål er altså en undervurderet grønsag! Når den er tilberedt rigtigt er den sprød, mild og absolut indbydende at se på i al sin forårsgrønhed. Desuden er det både sund og billig grøntsag.

Jeg tilbereder rosenkål på mange måder – rå, dampet, vendt i smør eller lynstegt, men min yndlingsmåde er stegt med hvidløg serveret med æble, friskrevet parmesan og en lidt skarp dressing. Salaten passer perfekt til en saftig svinekotelet fra en gris, som har øffet og haft krølle på halen.

Varm salat med rosenkål og æble

500 gram rosenkål
2 saftige æbler
en god håndfuld friskrevet parmesanpost
2 fed hvidløg

Til dressingen bruges:
Rapsolie
Æbleeddike
1 spsk honning
Citronsaft
Salt og peber

Rosenkålen ordnes – de grove yderste blade og bunden fjernes – herefter halveres og dampes i 3-4 minutter.

Mens kålen dampes, varmes en stegepande op med lidt rapsolie til middelvarme. Herefter tilsættes den dampede kål og to pressede fed hvidløg.

Rosenkålen steges i et par minutter, indtil den er færdig men stadig har bid. Imens skæres æblerne ud i tern, og parmesanen rives eller skæres i tynde flager. Lav så dressingen af lige dele olie og eddike – ca. 4 spsk af hver, en tsk. honning, saften af næsten en halv citron, salt og peber. Bland grundigt.

Til sidst sammensættes salaten. Bland rosenkål, æbler og dressing og tilsæt til sidst parmesanen.

En kommentar til “Varm salat med rosenkål og æble”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.