Kategorier
Morgenmad

Krydret morgengrød med valnød og granatæble

Morgengrød, færdig1, januar 2013

Nogle af jer har nok opdaget, at jeg er ret glad for morgenmad – det er altså bare dagens vigtigste måltid. På en kold og mørk vintermorgen, hvor det først bliver lyst, når man sidder på cyklen på vej til arbejde, er det dejligt at spise noget morgenmad, som er lidt mere spændende end havregryn med mælk.

Jeg laver tit krydret havregrød med frugt og nødder om morgenen – denne gang havde jeg et halv granatæble liggende, så jeg dryssede lidt granatæble hen over grøden. Det så virkeligt indbydende ud,og smagte intet mindre end himmelsk.

Krydret grød
Til én portion

1,5 dl havregryn
2 dl mælk
Et halv æble i tern
25 gram letknuste valnødder
En halv tsk. stødt kardemomme eller kanel
Et nip salt

Et kvart granatæble

Kom mælk, gryn, æble, krydderier og halvdelen af valnødderne i en gryde.

morgengrød, i gryden, januar 2013

 

Kog grøden, indtil den er, som man bedst selv kan lide den, og rør en lille smule salt i.

Anret grøden i en skål med resten af valnødderne og kernerne fra granatæblet og voila, morgengrød – den kan eventuelt spises med lidt mælk og honning over, men det er egentlig ikke nødvendigt, hvis man spørger mig.

Morgengrød, færdig2, januar 2013

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.