Kategorier
Sødt

Drømmekage med rabarber

Drømmekage m. rabarber, et stykke, juni 2013

Normalt synes jeg, at man ikke skal pille for meget ved klassikkeren – de er jo en grund til, at de er blevet klassikere. Alligevel kunne jeg ikke dy mig, da jeg skulle lave drømmekage for et par dage siden. Jeg havde et halvt bundt rabarber liggende, som jeg besluttede mig for at komme i kagen, for jeg elsker rabarber.

Meningerne var delte – både min mor og jeg syntes, at de gav en dejlig syrlighed til den ellers meget sød kage, mens min kæreste og min lillesøster ikke var helt så begejstrede.

Selve drømmekageopskriften kommer næsten uændret fra God mad let at lave – det var den opskrift, jeg bagte drømmekage efter første gang i hjemkundskab i folkeskolen, og siden har den været fast inventar. Jeg har dog skiftet vaniljesukker ud med rigtig vanilje, margarine med smør og tilføjet rørsukker til det øverste kokoslag.

Drømmekage med rabarber
30×24 cm

Dej
3 æg
300 gram rørsukker
250 gram mel
2 dl mælk
50 gram smør
Kornene af en stang vanilje (evt. bare en halv, hvis man bruger en lækker ved vaniljestang)
2 tsk bagepulver
250 gram rensede rabarber i skiver

Kokosfyld
125 gram smør
125 gram rørsukker
125 gram brun farin
100 gram kokosmel
½ dl mælk

Varm mælk og smør op, så smørret smelter. Tag det af varmen. Pisk æg, sukker og vanilje, til det er lyst og skummende. Vend melet og bagepulver i, og rør så den lune blanding af mælk og smør i lidt ad gangen. Vend til sidst rabarberne i dejen og hæld den i et ildfast fad på ca. 24×30 cm.

Drømmekage m. rabarber, inden bagning, juni 2013

Bag kagen i 25-30 minutter ved 175 grader.

Mens kagen er i ovnen, laves fyldet. Skær smørret i tern og varm det op i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Varm det godt igennem.

Drømmekage m. rabarber, kokos,, juni 2013

Efter 25-30 minutter skulle kagen gerne væren næsten gennembagt. Hæld kokosfyldet over kagen og bag den i fem minutter mere ved 200 grader.

Drømmekage m. rabarber, færdigbagt, juni 2013

Lad drømmekagen køle af og server!

Drømmekage m. rabarber, et stykke1, juni 2013

2 kommentarer til “Drømmekage med rabarber”

Hej Anne

Det synes jeg også, at det er – du kan jo prøve den og fortælle, om den levede op til forventningerne?

Hav en dejlig søndag!
Sofie

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.