Kategorier
Morgenmad Sødt

Bananpandekager med kokos og palmesukker

Bananpandekager, færdig pandekage5, Bali april 2014

Her på Bali vokser der bananpalmer over alt, og man kan nærmest bare strække armen ud og plukke bananer helt palmefriske – eller det ville man kunne, hvis de ikke voksede så højt oppe. Heldigvis kan man købe helt nyplukkede og perfekt modne bananer i alle små gadebutikker, så jeg svælger i bananer disse dage. Bananer spiller en stor rolle i det søde køkken her på øen – især bananpandekager er en meget populær spise, og de smager mildest talt fantastisk.

Nu hvor jeg har fået mig et køkken, måtte jeg straks i gang med at eksperimentere med en god opskrift på bananpandekager, og her kommer så mit resultat. Pandekager bagt med bananer og serveret med revet kokos og palmesukkersirup – de smager af lange dovne dage i troperne og kan både være en syndig morgenmad eller det søde punktum på et asiatisk festmåltid.

Bananpandekager med kokos og palmesukker
6-8 pandekager

3 æg
½-1 dl mælk
½ dl øl
2 dl hvedemel
1 spsk sukker
Et nip salt
3-4 mellemstore bananer
Smør til stegning

3-4 håndfulde kokos (så friskrevet som muligt) til servering

Palmesukkersirup
1,5 dl palmesukker
1 dl vand

Start med at lave pandekagedejen. Pisk æggene sammen, pisk derefter mel, sukker og salt i dejen. Ved først at piske æg og de tørre ingredienser sammen og derefter tilsætte væske undgår man lettere en klumpet pandekagedej. Tilsæt så først øl og derefter mælk indtil dejens konsistens er rigtig. Brug hellere lidt for lidt mælk til at starte med og tilsæt ekstra, hvis dejen er for tyk. Lad dejen hvile i køleskabet i en halv times tid.

Bananpandekager, dej, Bali april 2014

Lav imens palmesukkersiruppen. Kom sukker og vand i en pande, og lad det koge op. Siruppen skal små koge et par minutter, indtil alt sukkeret er opløst. Tag den af varmen, og lad den køle af.

Bananpandekager, palmesukkersiruo, Bali april 2014

Når pandekagedejen har hvilet, så skær bananerne i tynde skiver.

Bananpandekager, bananer, Bali april 2014

Varm en pande op til medium varme, smelt godt med smør – cirka en teske pr. pandekage – og fordel de tynde skiver banan i panden. Steg bananerne et øjeblik.

Bananpandekager, bananer på panden, Bali april 2014

Hæld pandekagedej over bananerne, så det dækker.

Bananpandekager, pandekagebagning, Bali april 2014

Bag bananpandekagen i et minuts tid – vend og giv den et minut mere, eller indtil den er fint lysebrun.

Bananpandekager, færdig pandekage, Bali april 2014

Bag resten af pandekagerne, og hold de færdigbagte pandekager varme imens. Når alle pandekagerne er bagt, så serveres de med masser af friskrevet kokos og palmesukkersiruppen.

Bananpandekager, færdig pandekage3, Bali april 2014

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.