Jeg har lavet lemonade hele sommeren, men inden den går på hæld, skal I da have opskriften! På en sommerdag er der nemlig ikke noget bedre end et glas forfriskende, let syrlig hjemmelavet lemonade med masser af is og frisk mynte. Det er dejlig nemt at lave og smager meget bedre end færdiglavet lemonade fra butikkerne.
Lemonaden kan også bruges til en let sommerdrink, tilsæt bare lidt god lys rom og is, og man har en fin drink til varme sommeraftener. Eller lav en lækker lyserød sag med rom, en friske hindbær og mynte, og voila – så har man en super sommercocktail. Jeg fik ikke taget billeder af cocktailversionen, men den kan ses på min instagramprofil @sofiesspisekammer.
Lemonade
Giver cirka 2 liter
3,5 dl rørsukker
1,5 dl vand
3 dl citronsaft (ca. 5-7 citroner)
1 dl limesaft (3-4 limefrugter)
Til servering
Danskvand
Frisk mynte
Skiver af en usprøjtet citron og lime
Masser af isterninger
Evt. lys rom og friske hindbær
Bland sukker og vand i en lille gryde. Varm op til sukkeret er smeltet. Lad sukkersiruppen køle af.
Pres citronerne og limefrugterne, så der er omkring 4 dl saft. Bland citron- og limesaften med sukkersiruppen – det skal være meget sur-sødt. Hæld på flaske og opbevar på køl.
Når lemonaden skal serveres, så fortyndes den med danskvand – smag på den undervejs. Kom lemonaden i glas med isterninger, skiver af citron og masser af frisk mynte.
Til cocktail versionen
Ryst lys rom og lemonade med is og 8-10 friske hindbær. Si blandingen i et glas med et par ekstra hindbær, masser af is og friske mynte og server.
4 kommentarer til “Hjemmelavet lemonade med mynte”
Hej. Det ser lækkert ud. Måske jeg er blind, men hvornår tilsætter du 1 dl limesaft? Mvh Louise
Hej Louise
Det er ikke dig, der er blind – det er tilsyneladende mig, der ikke kan skrive en opskrift. Det er rettet nu – tak fordi du gjorde mig opmærksom på det!
Bedste hilsner
Sofie
Hvor lang tid kan det holde efter det er lavet?
2-3 dage i køleskab 🙂