Kategorier
Aftensmad

Chili con carne med kaffe og røget paprika

En god chili con carne er en smuk ting – og lige det, man har behov for at styrke sig på, når efteråret rigtig sætter ind med kulde og mørke.

Den skal være stærk uden at være helt læbebrændende og samtidig skal den smage dybt af paprika og lejrbål – derfor tilsætter jeg røget paprika og chili og en stor stærk kop kaffe, det giver en rigtig god fylde. Den røgede paprika kan være lidt svær at få fat i, men engang i mellem kan man være heldig at finde den velassorterede supermarkeder.

Chili con carne
Rækker til  6 mennesker

1 kg oksebov
3 rødløg
3 stilke bladselleri
3 chilier
3 peberfrugter
et halv hvidløg
2-3 kanelstænger
4-5 laurbærblade
en spsk. af henholdsvis spidskommen, røget paprika, røget chili og oregano
1 kop stærk kaffe
1½ spsk muscovadosukker
3 dåser flåede tomater
3 dåser blandede bønner

Hvis man køber et helt stykke kød, så fjernes sener og fedt, og kødet skæres ud i store tern.

Rødløg, bladselleri, chili og hvidløg skæres i relativt fine tern

Varm en stor stegepande op til middel varme med et par spiseskeer olivenolie. Tilsæt alle krydderierne og steg et minuts tid. Tilsæt derefter de udskårne grøntsager og steg dem i 10-15 minutter ved lav varme. Når grøntsagerne er bløde, hældes kaffen ud i panden, og det hele steges indtil væsken er reduceret til ca. halv mængde.

Mens grøntsagerne steger, så brunes kødet – gerne i flere hold – indtil det har en fin stegeskorpe over det hele.

Når kødet og grøntsagerne er stegt, så lægges hele herligheden i en tykbundet gryde sammen med de flåede tomater.

Lad chilien simre i 2½-3 timer indtil, at kødet er meget mørt. En halv time før servering drænes og skylles bønnerne og tilsættes sammen med peberfrugterne i store tern.

Server chilien med en stor skefuld creme fraiche og et lækkert saftigt majsbrød til at søbe chilien op med. Find min opskrift på majsbrød her.

2 kommentarer til “Chili con carne med kaffe og røget paprika”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.