Kategorier
Brød og boller

Saftigt majsbrød

majsbrød - færdigt, november 2012

Der er ikke mange ting, der er lækrere end et nybagt majsbrød – især til en god, smagfuld chili con carne på en kold efterårsdag. Her kommer min version, som er helt ufatteligt nem. Det kræver hverken hævning eller æltning – alle ingredienserne røres bare sammen, hældes i en springform og bages.

Majsbrød

250 gram hvedemel
180 gram groft majsmel
100 gram fintmalet majsmel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
120 gram smeltet smør
4 dl mælk
4 letpiskede æg
120 gram revet ost – cheddar eller en mild skæreost
200 gram majs – enten friske eller fra en dåse

evt. 1 grofthakket chili.

Alt melet blandes og bagepulveret, sukker og salt tilsættes. Herefter røres det smeltede smør, mælken og de letpiskede æg i dejen. Til sidst tilsættes al majsen og størstedelen af den revne ost. Gem en enkelt håndfuld til senere. Hvis man bruger chili, skal den også i dejen nu.

For en springform med 22 cm i diameter med bagepapir og hæld dejen op i den.

majsbrød - inden ovn, november 2012

Brødet bages ved 200 grader i ca. 50 minutter. 10 minutter inden at brødet er færdigt, tages det ud af ovnen og den sidste håndfuld ost fordeles over toppen.

majsbrød - inden ost, november 2012

Server majsbrødet lunt som tilbehør til fx chili con carne eller bare som det er med en lille smule smør på.

majsbrød - færdigt, npvember 2012

Brødet kan også bages i muffinforme, så vil jeg dog anbefale, at man halverer mængden af ingredienserne med undtagelse af bagepulveret. Majsmuffins skal ikke bage så længe – ca. 20 minutter ved 220 grader.

10 kommentarer til “Saftigt majsbrød”

Orv hvad! Det ser utrolig lækkert ud! det tror jeg, at jeg vil prøve at lave. Jeg ved ikke om jeg tør med chili con carne, det skal også læres at laves, eller måske kan Carsten lave det… Anyways, det ser virkelig lækkert ud!

Smager brødet meget af ost?? Eller er der ost i opskriften for at gøre brødet mere lækkert i konsistensen? Hvis brødet smager meget af ost, ville der så ske noget ved at undlade det? 🙂

Hej Sophie

Det smager lidt af ost – jo stærkere ost jo mere gennemtrængende ostesmag. Osten gør dog mest noget for konsistensen. Jeg vil absolut ikke anbefale at undlade osten, så vil brødet nok blive ret kedeligt.

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.