Kategorier
Morgenmad Sødt

Pandekager med havregryn og æble

havregrynspandekager, færdig på tallerken, december 2012

havregrynspandekager, færdig morgenbord1, december 2012

Jeg passer mine forældres hus og hunde og hygger om min lillesøster, mens mine forældre er i London mellem jul og nytår. I går morgens syntes jeg, at jeg skulle forkæle min søster med pandekager til morgenmad, så jeg gik i køkkenet. Mine forældres køkken bød dog ikke på de samme ting, som mit eget ville gøre – fx var der ikke bagepulver – så jeg måtte eksperimentere lidt, men jeg synes, at resultatet blev rigtigt godt.

Efter julens strabasser og overspisning var målet at lave nogle tilnærmelsesvis sunde pandekager, så de blev lavet med havregryn, æble og skummemælk. En klassisk smagskombination ville have være æble/kanel, men på nuværende tidspunkt er jeg temmelig træt af kanel, så de blev krydret med kardemomme i stedet, og det smagte dejligt.

Æble- og havregrynspandekager
8 pandekager

2 dl havregryn
3 dl mælk
2 små eller et stort æble
2 dl hvedemel
3 sammenpiskede æg
½ tsk salt
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kardemomme
1½ tsk. natron
2 tsk. sukker
Smør til stegning

Kog gryn og mælk til havregrød

havregrynspandekager, grød, december 2012

Riv æblerne groft på et rivejern

havregrynspandekager, æbler, december 2012

Bland alle de tørre ingredienser, og tilsæt så den let afkølede grød, de revne æbler og de sammenpiskede æg. Rør hurtigt sammen til en tyktflydende dej.

havregrynspandekager, dej, december 2012

Steg pandekagerne i smør ved middelhøj varme. Giv dem 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og færdigbagte.

havregrynspandekager, dej på panden, december 2012

Server med det samme med ahornsirup og grofthakkede mandler – alternativt med frisk frugt, syltetøj eller nutella – omend det så bliver knapt så sundt.

havregrynspandekager, færdig i stak, december 2012

6 kommentarer til “Pandekager med havregryn og æble”

Tusind tak for en fantastisk pandekage opskrift! De er saftige og meget lækre! De er det nyeste hit her i huset!

Hej Sif

Dejligt at høre, at pandekagerne er et hit! 🙂 Prøv dem eventuelt med en håndfuld solbær i dejen – det bliver de ikke dårligere af 🙂

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Kære Sof
Jeg forsøgte med dine pandekager her i morges til min knap tre-årige datter. Det startede ikke som et hit. Hun havde en opfattelse af at pandekager kan rulles, så hun var noget skuffet…. men da hun blev overtalt til at spise en bid, blev tårerne til et stort smil 🙂
Dejlig opskrift, tak for den.

Kære Jørgen

Jamen det var da så lidt – det er godt at høre, at de endte med at vække lykke på trods af din datters umiddelbare skepsis! Det er jo en lidt anderledes type pandekage, end dem som vi er vant til, men nogle gange er det også godt at prøve noget nyt, synes jeg 🙂

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.