Kategorier
Aftensmad

Svampesuppe med rugbrødscroutoner

Svampesuppe, færdig, marts 2013

Jeg beklager meget, at der har været stilhed på bloggen på det seneste. Jeg har haft en påske, som ikke har budt på meget andet end rudimentær madlavning i form af en æggekage og en omgang karrysild – til gengæld er der så sket så meget andet.

På trods af min manglende madlavning synes jeg ikke, at I skal snydes helt for en opdatering med tilhørende opskrift, så her kommer en lækker svampesuppe, som jeg lavede i starten af marts, men som aldrig kom på bloggen. Den er let at lave og smager skønt. Og ja, der er fløde i, men et skævt piskefløde i ny og næ har altså aldrig slået nogen ihjel.

Svampesuppe

700 gram blandede svampe
en stor håndfuld tørrede svampe (jeg brugte shiitake, men andre kan også fint bruges)
2 dl kogende vand
3 fed hvidløg
et stort eller to små rødløg
1,5 dl hvidvin
2 dl piskefløde
750 ml grøntsagsfond
Saft af ca. en halv citron
Masser af frisk grofthakket persille
Olivenolie

Evt. et par dråber trøffelolie
3-4 tynde skiver rugbrød
25 gram smør

Start med at udbløde de tørrede svampe i det kogende vand. Lad dem stå og trække i 10-15 minutter. Imens renses svampene og skæres i skiver, løg og hvidløg hakkes relativt fint. Hak de udblødte svampe og gem udblødningsvandet.

Svampesuppe, svampe, marts 2013

Find en stor gryde frem og kom lidt olivenolie i bunden. Sæt gryden på høj varme og steg løg og hvidløg kort. De må ikke tage farve. Tilsæt så svampene og steg dem, indtil næsten alt vandet er fordampet – det tager ca. 20. minutter.

Svampesuppe, stegte svampe, marts 2013

Sig udblødningsvandet og tilsæt det sammen med vinen.Lad det koge ind til væsken igen er næsten væk. Hæld så 750 ml god grøntsagsfond på og lad suppen simre ved svag varme i 10-15 minutter.

Mens suppen koger, så kan man lave rugbrødscroutonerne. Skær rugbrødet i tern. Smelt smørret og steg brødet ved middelvarme i 10-15 minutter. Vend dem regelmæssigt. De er færdige, når de er gyldne og helt sprøde.

svampesuppe, rugbrødscroutoner, marts 2013

Når suppen har købt, så blendes den med en stavblender til den er helt cremet – eller knapt så cremet, hvis man bedre kan lide det. Smag til med fløde, citron, salt og peber. Kom til sidst den friske persille i suppen.

Spis suppen med rugbrødscroutonerne og et drys persille. Jeg kan godt lide at komme et par dråber trøffelolie på suppen, når den serveres, men hvis det ikke er din kop te, så smager den også dejligt uden.

Svampesuppe, færdig portion, marts 2013

6 kommentarer til “Svampesuppe med rugbrødscroutoner”

Den smager godt – det kan jeg skrive under på! Og nej, jeg er ikke død efter piskeflødeindtaget – endnu i hvert fald 😉

Hej Anne. Tak for din kommentar – svampesuppe er en super god måde at bruge sine tørrede svampe på! God fornøjelse i køkkenet og hav en dejlig weekend 🙂 Bh Sofie

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.