Kategorier
Sødt

Saftig æblekage med valnødder

Æblekage, færdig2, september 2013

Æblekage, færdig3, september 2013

Der har været stille på bloggen den sidste uges tid. Jeg har nemlig, som dem af jer, der følger med på instagram (@sofiesspisekammer) nok har opdaget, været i London. Der er så mange steder at besøge, så meget lækker mad at spise, og så meget dejlig proviant at købe med hjem – jeg har bl.a. købt ind til min engelske julekage, som skal laves i oktober.

Nu er jeg hjemme i Danmark igen med alt hvad det indebærer af efterårsrusk og regn. Jeg kan nu godt lide efterår med varm te, stearinlys, tykke trøjer og så selvfølgelig æblekage! Her får i min yndlingsversion – den er let at lave og smager dejligt i flere dage. Man kan også skifte valnøddemelet ud med mandelmel eller helt undlade nødderne og bruge mere hvedemel.

Æblekage med valnødder
24 cm springform – ca. 8 mennesker

1 kilo syrlige æbler
200 gram blødt smør
200 gram rørsukker
150 gram hvedemel
75 gram valnødder malet til groft mel
3 æg
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
Et nip salt

4 spsk. kanel
6 spsk. rørsukker

Rør sukker og smør blødt og cremet. Pisk derefter æggene i ét efter et. Bland mel, valnøddemel, vanilje, salt og bagepulver, og rør det i dejen.

Æblekage, dej, september 2013

Skræl æblerne og skær dem i mellemstore både.

Æblekage, æbler, september 2013

Rør kanel og rørsukker sammen og bland det hele, bortset fra en spiseske, i æblerne, så de bliver dækket over det hele.

Æblekage, æbler i kanel, september 2013

Fordel lidt over halvdelen af æblerne i en springform beklædt med bagepapir, hæld dejen over og fordel resten af æblerne oven på dejen, evt. i et pænt mønster.

Æblekage, til bagning, september 2013

Drys den sidste spiseske kanelsukker over kagen og bag den ved 165 grader i en god time.

Æblekage, færdig, september 2013

Server æblekagen lun eller kold drysset med flormelis sammen med fx cremefraiche eller flødeskum.

Æblekage, færdig1, september 2013

Æblekage, færdig4, september 2013

2 kommentarer til “Saftig æblekage med valnødder”

Hej Maja

Undskyld det sene svar – ja den kan fint laves en enkelt dag i forvejen, men så husk at dække den grundigt til, når den er kold – og overvej eventuelt at lune den lidt i ovnen lige inden du serverer den.

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.