Kategorier
Forretter og snacks

Chorizo i sherry – tapas

Tapas

Nu tænker I sikkert, har hun nu lavet tapas igen? Ja, chorizo i sherry er ganske rigtigt en lille nem tapasret. Og indrømmet, jeg er gået totalt tapasamok her på Tenerife. Jeg elsker idéen om at spise mange små, simple retter, der kommer på bordet løbende, og det at sidde lang tid over maden, hyggesnakke og drikke vin, mens mørket falder på. Råvarerne hernede er også bare fantastiske, det bugner med søde appelsiner, solmodne tomater, paprikakrydrede chorizopølser og manchego-ost i alle stadier af modenhed, og når ingredienserne er så gode, så synes jeg, at det er begrænset, hvor meget man skal gøre ved dem.

Jeg har lavet chorizo i sherry et utal af gange – også i Danmark, hvor man efterhånden kan købe ferske chorizopølser i de fleste velassorterede supermarkeder. Når jeg inviterer på tapas, så sørger jeg altid for at lave en ekstra stor portion chorizo, for de er altid meget populære – og ve den, der spiser den sidste, hvis alle ikke har fået!

Det er en meget taknemmelig tapa at lave, for den passer stort set sig selv. Hvis man gerne vil gøre nogle af forberedelserne i god tid, så kan man sagtens lave retten tidligere på dagen og så blot varme den op lige inden servering overhældt med lidt ekstra sherry. Chorizoen mister lidt af sin sprødhed, men smager stadig dejligt, og så slipper man for at have chorizo-stegeos i hele sit køkken, når gæsterne ankommer.

Chorizo i sherry
Til seks mennesker som del af et større tapasbord med 4-6 andre retter og brød

500 gram ferske chorizopølser i god kvalitet (gerne stærke)
1,5 dl tør sherry
Hakket persille til servering

Chorizo i sherry, chorizo, februar 2014

Hvis ens chorizoer er store, så skær dem i mindre stykker. Steg chorizoen ved høj varme i en gryde eller en pande, hvor de lige præcis kan være. Steg dem hårdt til de næsten branker. Det sprutter en masse undervejs og tager typisk 8-10 minutter. Rør i dem jævnligt.

Chorizo i sherry, stegt, februar 2014

Der steges meget fedt af pølserne, hæld 2/3 af det fra. Skru varmen ned på mellem og hæld sherryen over.

Chorizo i sherry, med sherry, februar 2014

Lad pølserne stå og småstege sammen med sherryen, til det meste af væsken er fordampet. Kom de færdigstegte pølser i et fad – eventuelt en traditionel spansk cazuela – drys med lidt hakket persille og server rygende varme.

Chorizo i sherry, færdig, februar 2014

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.