Kategorier
Aftensmad

Kinesiske auberginer med sichuanpeber

sichuan auberginer,færdige 3, marts 2013

Denne aubergineret er kinesisk mad, som man normalt kun får det i Kina. Til gengæld kan den fås over hele Kina, selvom den egentlig kommer fra Sichuan. Sichuan er en provins i det vestlige Kina, som er kendt for pandaer og for sin fantastiske ( og stærke) mad og sine peberkorn.

Sichuanpeber er egentlig ikke rigtig peber, men er små tørrede frugter fra et træ fra citrusfamilien. De giver en helt særlig aroma og er ikke stærk i den traditionelle forstand, men de giver en prikkende fornemmelse på tungen og en meget karakteristisk smag til maden. Sichuan peber skal altid ristes på panden med lidt olie, så aromaen trækkes ud af dem.

På kinesisk hedder denne ret fiskearomatiske auberginer, men lad dig ikke afskrække af navnet – retten hverken smager af eller indeholder fisk. Den smager af prikkende sichuanpeber og er stærk uden at være bidende. Auberginerne suger saucen, så de bliver helt bløde og aromatiske.

Sichuan auberginer
Til fire som tilbehør/del af en større mængde retter

2-3 slanke asiatiske auberginer – 500 gram
100 gram hakket svinekød
3 spsk. olie
1 tsk. knust sichuanpeber
1 spsk. finthakket ingefær
3 fed finthakket hvidløg
2 spsk. lys soja
2 spsk. chilibønnesauce
2 spsk. sort chinkiang eddike
1 spsk. shaoxingvin
2 tsk. maizena
1 spsk. sukker
2 dl vand/fond
2 forårsløg

Skær auberginerne i store terninger og steg dem i 2 spsk. olie ved høj varme i et par minutter, til de har fået godt med farve.

sichuan auberginer, auberginer på panden, marts 2013

Tag auberginerne af panden, og kom den sidste spsk. olie på. Kom de knuste sichuanpeberkorn på panden og steg i 20-30 sekunder indtil de dufter, tilsæt ingefær og hvidløg og lad det stege i yderligere 30 sekunder.

sichuan auberginer, ingefær, hvidløg og sichuanpeber, marts 2013

Hvis man bruger kød, så tilsæt det nu og lad det stege i et minut.

Rør maizena og vand/fond sammen, tilsæt chilibønnesauce, sort eddike, shaoxingvin, lys soja og sukker. Rør grundigt sammen.

sichuan auberginer, sauce, marts 2013

Hæld saucen på panden, tilsæt auberginerne og lad det stege/småkoge ved middel varme i 10-15 minutter, til auberginerne er bløde men stadig bibeholder deres form.

sichuan auberginer, auberginer på panden med sauce, marts 2013

Hak den grønne del af forårsløgene, og drys det over retten lige inden den serveres.

sichuan auberginer,færdige, marts 2013

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.