Skøn hvid gløgg med hyldeblomst

Hvid gløgg med hvidvin og hyldeblomst

Jeg har fået en skøn tidlig julegave af Netto med lækre sager fra Løgismose – der er alt, hvad man skal bruge for at forsøde en kold december. I kommer til at høre mere om indholdet af min fine gave, når jeg kaster mig over al chokoladen, som skal blandt andet skal blive til lækre kaffetrøfler til julebordet.

Foreløbig har jeg lavet en dejlig gløgg med hvidvin, hyldeblomst- og kirsebærsaft med lys rom og hakkede mandler. Hvid gløgg er et godt alternativ til den søde tunge rødvinsgløgg, som man når at få så meget af i december. Den er lettere, friskere, og jeg kan personligt bedre lide den hvide gløgg end den klassiske røde.

Hvid gløgg
En halv flækket stang vanilje
3 stænger kanel
2 muskatblommer
1 dl vand

1 liter hvidvin
3 dl hyldeblomst- og kirsebærsaft fra Løgismose
1-2 dl lys rom
Saften af en appelsin og en halv citron

75 gram smuttede og grofthakkede mandler
50 gram lyse sultanarosiner

Hvid gløgg, ingredienser, december 2013

Kog vandet op sammen med den halve vaniljestang, kanelstængerne og muskatblommerne og lad det trække mindst et par timer, men gerne natten over. Sig krydderierne fra, når gløggen skal laves.

hvid gløgg

Varm forsigtigt vin, saft, appelsin- og citronsaft og krydderiudtrækket op i en gryde. Det må ikke koge.

Hvid gløgg, forsigtig opvarmning, december 2013

Tilsæt rom, rosiner og mandler lige inden servering.

Server den hvidengløg varm fx sammen med æbleskiver eller nogle gode julesmåkager.

Hvid gløgg med hvidvin og hyldeblomst

Indlægget er sponsoret af Løgismose og Netto

Indlæg tagget som : , ,
Relaterede indlæg
Sofies bedste julegodter

Diskussion om dette post

  1. Sidsel siger:

    Så lækkert Sofie 🙂

Skriv en kommentar