Scones er en fantastisk ting, og ostescones er endnu bedre. De smager super godt, er virkelig lette at lave, og man har (næsten) altid alting til at lave dem i køkkenet – og hvem kan modstå en lun scone med masser af ost?
Da jeg kom hjem drivende våd fra universitetet og en grå dag på læsesalen syntes jeg, at jeg ville forkæle mig selv lidt. Jeg havde fået en masse lækker økologisk ost fra Naturmælk – tak for det! – og derfor tryllede jeg en omgang ostescones frem, som jeg spiste med mere ost på. Så kan man lige overlevet efteråret.
Lette ostescones
Ca. 10 scones
300 gram hvedemel
1,5 dl (sød)mælk
125 gram smør
½ tsk salt
4 tsk bagepulver
100 gram revet ost (fx Naturmælks økologiske)
Bland hvedemel, bagepulver og salt. Skær smørret i tern og gnid det ud i melblandingen, så konsistensen bliver som brødkrummer. Tilsæt 2/3 af osten og bland godt.
Tilsæt mælken og rør dejen hurtigt sammen. Dem må ikke æltes. Rul dejen ud, så den er ca. 1,5 cm tyk. Tryk scones ud i ca. 8 cm i diameter.
Læg de færdige scones på bagepapir og drys med resten af osten.
Bag dem ved 220 grader i 10-12 minutter, til de er gyldne i bunden og gennembagte.
Lad dem køle lidt af og spis med smør eller som suppetilbehør.
Tak til Naturmælk for en masse dejlig økologisk ost
2 kommentarer til “Lette og lækre ostescones”
Hej Sofie. Hvor er de fine dine scones. De må have gjort godt på sådan en eftermiddag 🙂
God weekend.
Hej Jette
Mange tak – ja de varmerede! Jeg overvejer en ny portion for at fejre søndagssolskin 🙂
Bedste hilsner
Sofie