Kategorier
Konkurrence

Konkurrence – Vind et koreansk madlavningskit

Vind et koreansk madlavningskit

Koreansk mad, hvad er det egentlig for en størrelse? Vi spiser gladeligt mad fra Thailand, Japan, Vietnam og måske også Kina – eller i hvert fald fra kinagrillen – men koreansk mad kender de fleste danskere nok ikke så meget til. Det er synd, for koreansk mad er nemlig både smagfuld, varieret og sund. Jeg stiftede bekendskab med det koreanske køkken, da jeg læste et semester i Shanghai, hvor der bor mange koreanere, og jeg blev virkelig overrasket over, hvor lækker koreansk mad er. Efter jeg kom hjem, gik det lidt i glemmebogen, indtil jeg var på et sjovt og lærerigt koreansk madlavningskursus med Samsung, hvor vi bl.a. lærte at lave koreansk sushi, ovnbagte dumplings og bibimbap.

Vind et koreansk madlavningskit

Vind et koreansk madlavningskit

Bibim… hvad for noget, tænker du måske? Bibimbap er Koreas nationalret og er en super lækker ret, som består af ris serveret i en brandvarm jerngryde med forskellige grøntsager, koreansk chillisauce, kimchi, lidt kød og måske et æg arrangeret pænt på toppen. Når man spiser sin bibimbap, så blander man det hele sammen og går i krig. Det er rigtig hyggemad, som varmer helt ud i tåspidserne på en kold vinterdag.

Vind et koreansk madlavningskit

Vil du lære, hvordan man laver bibimbap, dumplings og en masse andre koreanske lækkerier, så skriv en kommentar til dette indlæg, hvor du fortæller mig, hvad du forbinder med koreansk mad. Så kan du vinde en koreansk kogebog og et koreansk madlavningskit fyldt med chillisauce, sesamolie, spisepinde og mange andre gode ting.

Skriv din kommentar senest søndag den 15. februar kl. 12, hvor jeg trækker lod blandt deltagerne. Du kan se, om du har vundet ved at klikke ind på Sofies Spisekammers facebookside

Vind et koreansk madlavningskit

Præmien til dette indlæg er sponsoreret af Samsung

28 kommentarer til “Konkurrence – Vind et koreansk madlavningskit”

Jeg forbinder koreansk mad med en farvelade af grønt, nudler, ris og kød – grillet, kogt, dampet og råt med tilbehør af gærede grøntsager. Smagen er influeret af sesamolie, soyasauce, ingefær, hvidløg og chilipasta.

Jeg har desværre aldrig været uden for Europas grænser, og derfor heller ikke besøgt Asien.
Men når du siger koreansk mad mindes jeg det overdådige udvalg af små asiatiske spisesteder i Berlin. Her har jeg fået mit livs bedste koreaske retter.. Åh nu løber min mund i vand!
Fingers crossed! xx

Jeg kender slet ikke til koreansk mad, så jeg tænker kun;
wok, spisepinde & ja-tak til at blive klogere på koreansk mad. 🙂

Uh!!! Den vil jeg gerne vinde så jeg selv kan prøve kræfter med koreansk mad. Var på konference i Sydkorea får nogle år siden og husker især det fremragende kød – grillet ved bordet, og de friske grønsager. Mums!!!

Kimchi 🙂 Mmmh, det smager godt. Og så er det nok noget af det eneste ægte koreanske jeg har smagt. Har heller aldrig kastet mig ud i at lave det selv, men jeg gad sgu godt 🙂

Jeg tror faktisk aldrig jeg har smagt koreansk mad, men ville tro det minder måske om vietnamesisk? Noget med ris og sur/sød kombinationer? Jeg ville vildt gerne vinde og lære mere om det spændende mad!!

Kender desværre endnu ikke så meget til koreansk mad… Men tænker sundt mad med masser af grøntsager og spændende krydderier 😀

Jeg har absolut intet kendskab til det køkken, må tilstå at jeg heller ikke lige tidligere har tænkt over at der var noget særligt at komme efter. Så jeg tænker lækkert og ja tak til at blive klogere

Det er desværre ofte alt for stærkt til mig, men sund mad med mange side-dishes. Min søster har haft en koreansk kæreste, hun spiser en del koreansk mad. Synes dog hun udtaler det “bokimbap” – er det 2 forskellige ting?

Jeg tænker på koreansk barbecue jeg fik i Paris for mange år siden og mine tænder løber stadig i vand ved tanken om det. Jeg har en datter der elsker k-pop og koreanske dramaer og hun kender navnene på mange retter, men har stadig til gode at smage det.
jeg ville elske at kunne lave det til hende og ikke mindst med hende

Har været i Seol en enkelt gang og det var fantastisk! Det er helt klart Ramen noodles jeg forbinder med koreansk mad og så de gule sure radiser som de spiser til både nudler og deres sushi

Bulgoggi & kimchiiiii – fantastisk mad, ville elske selv at få lov til at gå i det koreanske køkken 😉

Jeg har ikke den store viden inden for koreansk madlavning, men jeg har altid gerne ville lære det. Det der falder mig først ind når der bliver sagt koreansk mad er masser af asiatiske smge og lækre, friske grøntsager.

Elsker din blog. Den er meget inspirerende:-)

Jeg har næsten ingen erfaring. Det eneste ægte koreanske måltid jeg har fået var en form for vegetarisk sushi. Jeg vil meget gerne blive klogere på den madkultur.

Udover omtalte bibmap, så hvidløg, vist nok noget med at japanerne tidligere omtalte dem som hvidløgsædere.

Koreansk mad forbinder jeg med eksotiske krydderier og masser af grønt – smukke farver og ny smag 😉

Er vild med dette koncept! ELSKER koreansk mad!! Drømmer om at det bliver mig som vinder :-))))

Må medgive, at selvom jeg elsker at udforske andre madkulturer, har jeg faktisk ikke det store kendskab til koreansk mad. Måske kinesisk eller japansk inspireret? I hvert fald ville jeg elske at gå på opdagelse i det koreanske køkken med denne præmie 😀

Må også indrømme, at jeg ikke kender så meget til koreansk mad. Det jeg forbinder med Korea, er Taekwondo, der stammer fra Syd-Korea, og som jeg har dyrket i flere år. Derfor kunne det også være spændende at få indsigt i koreansk mad og få udvidet sin madhorisont. Jeg elsker asiatisk mad og ud fra dine billeder og beskrivelser, ser koreansk mad ud til at være ligeså lækkert, hvis ikke mere, end andet asiatisk mad, jeg har smagt. Mit mundvand løber helt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.