Kategorier
Aftensmad

Keftedes – græske kødboller med mynte

Græske kødboller, færdige, juli 2013

Græsk, serveret, juli 2013

Det er ingen hemmelighed, at jeg har en svaghed for græsk mad. For et par dage siden bloggede jeg om græsk salat med masser af feta og lækre sorte oliven, og nu følger så opskriften på keftedes – små græske kødboller. Normalt er der ikke pinjekerner i, men jeg synes, at det tilføjer lidt ekstra tekstur og smag til kødbollerne.

Klassisk serveres keftedes enten som del af meze med andre små græske retter eller som hovedret fx med græsk salat og tzaziki.

Keftedes – græske kødboller
500 gram hakket oksekød eller halv okse halv lam
50 gram pinjekerner
1 mellemstort løg
1 håndfuld frisk mynte
1 håndfuld bredbladet persille
1 tsk tørret oregano
2 fed hvidløg
1 æg
2-3 spsk rasp
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber

Rist pinjekernerne til de er gyldne.

Græske kødboller, pinjekerner, juli 2013

Riv løget, hak krydderurterne og pinjekernerne og pres hvidløget og bland sammen med køddet.

Græske kødboller, fars, juli 2013

Rør æg, salt og peber i farsen og kom raps i til den hænger sammen. Rør farsen grundigt igennem, og lad den hvile i 30 minutter.

Form farsen til runde kødboller og brun dem ved høj varme i lidt olivenolie.

Græske kødboller, steges, juli 2013

Steg kødbollerne færdige ved middelvarme – det tager ca 10-12 minutter. Tag dem af varmen og server.

Græske kødboller, færdige1, juli 2013

4 kommentarer til “Keftedes – græske kødboller med mynte”

Tak for en lækker opskrift. Jeg er ikke til pinjekerner eller mynte så det undlod jeg at putte i. Jeg puttede derimod 60 ml mælk i og 3 spsk rasp(til 400 gram kød godt nok) jeg kan også godt lidt at farsen er lidt blød og konsistensen af kødbollerne ikke er forkompakt. Jeg spiste det med ovngrøntsager med squash, aubergine, cherrytomater, rød og alm løg, hele hvidløg, grønne oliven, lilla oliven, lidt feta(PUCK) og frisk basilikum over ved servering. Og så tzatiki. Det var vidunderligt! 🙂

Hej Linea

Det lyder også rigtig lækkert! Farsens konsistens er jo også en smagssag, men jeg er glad for at høre, at du kunne bruge opskriften til inspiration.

Bedste hilsner
Sofie

Svar

hej Sofie
vi er meget begejstrede, for din græske kødbolle med mynte opskrift. Men hvor mange personer er det til?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.