Marengskys med passionsfrugt

kys, færdige1, april 2013

Jeg elsker marengs, og jeg elsker passionsfrugt, og kombinationen af disse to ting er ganske vidunderlig. Let, sprød og sød marengs med et hint af syrlig passionsfrugt til at bryde sødmen – perfektion i en enkelt bid.

Navnet kys til små marengs i mundfuldsstørrelse har altid forekommet mig at være meget rammende. Man føler sig på en gang værdsat, elsket og tilfredsstillet, når spiser marengskys, og samtidig kan man aldrig helt få nok – nøjagtigt som med rigtige kys.

Kyssene i denne opskrift kan sagtens laves med andet end passionsfrugt. Prøv fx med samme mængde hindbærpulver, 2 tsk lakridspulver eller med lidt hakket mørk chokolade. Man kan selvfølgelig også eksperimentere med andre udformninger eller bare sprede marengsmassen ud til en stor bund, der serveres fx med vaniljeis, masser af friske jordbær og chokoladesauce.

Marengskys
Til ca. 50 kys

2 æggehvider
1,5 dl rørsukker
1 dl flormelis
3-4 tsk passionsfrugtpulver – kan fx købes her

Når man laver marengs er det meget vigtigt at ens skål er helt ren og tør – ingen vand eller fedtpletter, for ellers går det galt. Det er også helt essentielt, at der ikke er nogen rester af blomme i hviderne, så del æggene meget omhyggeligt.

Pisk æggehviderne stive og pisk langsomt så 1 dl af rørsukkeret i massen, indtil den er luftig, blank og skinnende. Blad den sidste halve dl rørsukker med flormelissen og passionsfrugtpulver (gem evt. en teskefuld til senere) og vend det forsigtigt i æggehviderne.

kys, marengs, april 2013

Beklæd to bageplader med bagepapir. Kom marengsmassen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt kyssene ud i nogenlunde ens størrelse på bagepapiret. Drys dem evt. med den sidste tsk passionsfrugtpulver.

Kys, drysset med passionspulver, april 2013

Bag marengskyssene i ovnen ved 100 grader i 1-1½ time. De er færdige, når de er sprøde uden på og en anelse seje inden i. Lad dem køle af og server!

kys, færdige2, april 2013

Indlæg tagget som : , ,
Relaterede indlæg

6 Diskussioner om dette post

 1. ul siger:

  Hej Sofie,
  Jeg er altså ret vild med ideen med passionsfrugtpulveret i marengsen. Kan man smage det? Jeg skal have det afprøvet snart.
  Mvh Ulrika

  • Sofie siger:

   Hej Ulrika
   Ja man kan sagtens smage det – smag evt. på marengsen inden du bager den, så kan du jo tilsætte mere pulver, hvis du ikke synes, at det smager nok igennem.
   Bh
   Sofie

 2. […] er gået lidt væk fra min sædvanlige opskrift på marengskys og har tyvstjålet grundopskriften fra Yotam Ottolenghis første kogebog “Ottolenghi: The […]

 3. Louise siger:

  Mmm…. Det lyder godt nok dejligt. Har en omgang passionsfrugt-pulver, jeg vil prøve at lege med, og nu har jeg planer om at lave marengs. Hvorfor så ikke slå de to ting sammen? 😀
  Har du et bud på, hvor lang tid sådan nogle lækkerbiskner kan holde sig? Jeg tænker at de må have lang holdbarhed i en lufttæt beholder, men det kan være du har andre erfaringer. Jeg vil nemlig gerne bage dem imorgen, hvor jeg har tid til det, men de skal først bruges senere.

  Mvh. Louise

  • Sofie siger:

   Hej Louise

   Ja det er også fuldstændig oplagt i mit hoved! Jeg har opbevaret marengs i en uges tid i en lufttæt beholder, og det gik fint. Længere har jeg dog ikke prøvet, men jeg kan ikke forestille meget andet end, at de sagtens kan holde sig længere – hvis man kan holde fingrene fra dem!

   Bedste hilsner
   Sofie

   • Louise siger:

    Super, tak. Jeg tror nu heller ikke, de holder s længe her. 😉

    Nu har jeg fået lavet en omgang kys og hvor ER de bare lækre! 😀 Om nom nom nom….

    Jeg lavede dem med røde striber, fordi de skal bruges til prinsesse-tema. De blev bare så fine. Og så er det jo en dejlig overraskelse, at de smager lækkert at frisk passion. Jeg er sikker på, at de bliver et hit! 😀

    Tak for en dejlig kombinations-idé.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.