Kategorier
Sødt

Kæmpemarengs med karamel og hasselnød

Kæmpemarengs med karamel, daim og hasselnødder

Kæmpemarengs med karamel, daim og hasselnødder

Min søster fejrer sin fødselsdag i aften, og hun har bestilt is med marengs til. Isen tager min mor sig af, for hun er en sand troldkvinde med sin ismaskine, og marengsen leverer jeg.

Jeg er gået lidt væk fra min sædvanlige opskrift på marengskys og har tyvstjålet grundopskriften fra Yotam Ottolenghis første kogebog Ottolenghi: The Cookbook
– som i øvrigt er en usædvanlig smukt og inspirerende bog, jeg kan anbefale alle madentusiater at have i deres kogebogssamling. I London har Ottolenghi adskillige delis og restauranter, som laver den dejligste mad og de skønneste kager – og de lækreste, luftige og vanedannede marengs. Husk et smut forbi Ottolenghi næste gang du kommer til London – det er et must!

Deres trick er at karamellisere sukkeret en smule, inden det kommes i marengsen – og jeg siger dig, man kan virkelig smage forskel! Fyldet er mit eget – ristede hasselnødder og hakket daim og med den karamelliserede undertone i marengsen er det absolut himmelsk for en karamelelsker som mig!

Kæmpemarengs med karamel og hasselnød
10-15 kager

5 store æggehvider
300 gram rørsukker
125 gram daim
150 gram hasselnødder

Start med at gøre fyldet klar. Rist hasselnødderne i ovnen i 5-7 minutter ved 200 grader og afskal dem. Hak nødderne og daimen relativt fint.

Fold et stykke bagepapir på midten, fold det ud igen, læg det på en bageplade og hæld sukkeret på. Det foldede bagepapir gør det lettere at håndtere sukkeret senere. Bag sukkeret i ovnen i 7-8 minutter, indtil det begynder at karamellisere en smule i hjørnerne.

Kæmpemarengs, bagt sukker, august 2013

Pisk imens hviderne, til de er næsten faste. Tag sukkeret ud af ovnen, og sku temperaturen ned til 110 grader. Hæld sukkeret i hviderne og pisk i 10-15 minutter – indtil massen er kold, og den er helt blank og silkeblød.

Kæmpemarengs, marengsmasse, august 2013

Vend fyldet i marengsmassen, men gem et par spiseskefulde hasselnødder til drys. Fordel massen på bagepapir med et par skeer. Kagerne skal være rimelig store, men de behøver ikke at være ens eller jævne. Drys med de resterende hasselnødder.

Kæmpemarengs, klar til bagning, august 2013

Bag marengen i ovnen ved 110 grader i ca. 2 timer. Den er færdig, når overfladen er helt sprød, mens indersiden stadig er en smule blød.

Server fx til is eller frugtsalat.

Kæmpemarengs med karamel, daim og hasselnødder

Dette indlæg indeholder et affiliate link til, hvor man kan købe Ottolenghi: The Cookbook, hvilket vil sige, at jeg får et lille beløb, hvis du køber en. Det er absolut ikke noget, som jeg bliver rig af, men det er med til at dække nogle af de omkostninger, der er forbundet med at drive Sofies Spisekammer.

2 kommentarer til “Kæmpemarengs med karamel og hasselnød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.