Kategorier
Sødt

Kokosmakroner med rabarber

kokosmakroner, færdige2, maj 2013

kokosmakroner, færdige3, maj 2013

Jeg, og dermed også bloggen, er taget til sommerland med familien – jeg sidder her med bare tæer, min computer og en kop te på terrassen med fuglefløjt i ørene og udsigt til to søde gravhunde, der ligger med benene i vejret og nyder solen på deres (tykke) mavser. Ja, livet er dejligt i sommerlandet.

Efter den obligatoriske morgentur på stranden, hvor vandet var blikstille, solen skinnede og gravhundende jagtede hinanden i vandkanten, kørte min mor og jeg en lille tur. Vi kom forbi en stand, hvor man kunne købe forskelligt friskt frugt og grønt, og jeg fik et bundt fint lyserøde rabarber, som jeg straks måtte bruge.

Min far drømte om kokosmakroner, så jeg gik i køkkenet og kreerede disse lækre kokosmakroner med rabarber og mørk chokolade – rabarberne giver en fin syrlighed til de ellers temmelig søde kokosmakroner. Kagerne er perfekte til sommerhushygge, for de er hurtige at lave og kræver hverken det store køkkenudstyr eller mange ingredienser, og så passer de lige til en kop eftermiddagskaffe på i solen.

Kokosmakroner med syrlig rabarber
12 mellemstore kager

150 gram rørsukker
200 gram kokosmel
3-4 stængler rabarber
1 spsk rørsukker
1 tsk vaniljesukker
75 gram smør
2 æg
125 gram mørk chokolade til overtræk

Tænd ovnen på 180 grader. Skær rabarberne i tynde skiver, læg dem i et ovnfast fad og drys dem med en spsk rørsukker. Bag dem i 8-10 minutter, til de er blevet bløde men stadig holder formen.

Kokosmakroner, bagte rabarber, maj 2013

Lav imens dejen til kokosmakronerne. Smelt smørret, rør det sammen med sukker, æg, kokosmel og vaniljesukker til en sammenhængende masse og kom de let afkølede rabarber i dejen.

Kokosmakroner, dej med rabarber, maj 2013

Arbejd forsigtigt rabarberne ind i massen uden at de går alt for meget i opløsning, og sæt så kokosmakronerne ud med en teske eller hænderne på en bageplade beklædt med bagepapir. Form dem som toppe i nogenlunde samme størrelse og bag dem i 10-15 minutter ved 180 grader, indtil de er gyldne.

kokosmakroner, færdigebagte, maj 2013

Lad dem køle helt af og dyp så bunden i smeltet mørk chokolade. Når chokoladen er størknet, er kokosmakronerne klar til at blive spist.

kokosmakroner, færdige, maj 2013

2 kommentarer til “Kokosmakroner med rabarber”

[…] første spæde rabarber blev til nogle, hvis jeg nu selv skal sige det, ret geniale og anderledes kokosmakroner med rabarber. Mit andet rabarberindkøb har jeg brugt til en rigtig klassiker – en skøn rabarbertærte […]

[…] Jeg ved jeg sætter det lidt på spidsen nu, så før i farer i flint og påpeger forskellene, så lad mig lige forklare. Man behøver jo ikke købe dyre specialprodukter, fordi man får en fødevareallergiker på besøg en enkelt aften. Det er så nemt at lave en menu, der kan spises af alle, uden at gøre allergikeren syg. Jeg har i bunden af dette indlæg givet fire bud, på lækre gæstemenuer, som er gluten- og laktosefrie helt uden brug af specialprodukter. Nogle af dem er endda ganske ekstravagante, men alt indeholder helt almindelige ingredienser fundet i ethvert supermarked. Jeg går her ud fra at folk selv laver maden fra bunden og ikke køber færdigprodukter. Men det er jo altså også normen hvor jeg kommer fra, at man laver ordentlig mad, når man får gæster. F.eks kan man vælge at lave en kager som disse, de er helt naturligt glutenfrie og kræver intet specielt eller dyrt. Hvis man erstatter smørret med margarine er de også laktosefrie helt uden ekstraudgifter. Det kunne være én af flere slags småkager og vupti har man taget hensyn og sørget for lækkert hjemmebag alle kan spise, selv fødevareallergikerne. Hvis man så går all in, kan man lave marengskys også Kokosmakroner […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.