Kategorier
Sødt

Marengs med sommerbær og hvid chokolade – Den ultimative sommerdessert

Marengs med bær og hvid chokolade - Den ultimative sommerdessertMarengs med bær og hvid chokolade - Den ultimative sommerdessert

At sige, at der har været stilhed på Sofies Spisekammer på det seneste, er en underdrivelse. Jeg har været væk fra bloggen i næsten halvandet år, og hvor er det skønt at være tilbage. Årsagen til mit lange fravær er, at jeg er flyttet til Schweiz og har udskiftet mit gamle elskede københavnerkøkken med skåvægge og minimal skabsplads med et nyt køkken i Zürich. Det har taget mange kræfter og meget energi at lære en ny by at kende, finde sig til rette i et nyt job og ikke mindst at udforske Schweiz’ mange spændende oste, velsmagende vine og usandsynligt smukke landskaber.

Schweiz har lige så mange lækre sommerbær som Danmark, og selvom de schweiziske jordbær kan helt kan hamle op med de danske – man bliver vel lidt skabsnationalist af at være udenlandsdansker – så er de altså ret gode. Sidste weekend fik jeg simpelthen sådan lyst til at bage, så jeg kastede mig over min mors bedste sommerdessert, marengs med sommerbær lagt sammen med vaniljecreme. Den smager af min barndoms somre og er uovertruffen på en varm sommerdag, hvor bærrene smager af solskin og den lette marengs smelter på tungen. Jeg har tilføjet ristede hasselnødder og hvid chokolade til min mors marengsbund for at give ekstra smag. Brug de friskeste, lækreste bær du kan få fat i – kun fantasien og grønthandleren sætter grænser.

Cremen er lavet på fuldfed double cream fra Gruyere, en af mine absolut favoritingredienser i Schweiz. Det er svært at få fat på i Danmark, men man kan fint erstatte det med letpisket fløde. Man kan også bruge vaniljeis, hvis islysten kalder.

Marengs:
3 æggehvider
180 gram rørsukker
100 gram hasselnødder
50 gram hvid chokolade

Creme:
180 ml cremefraiche 18%
250 ml double cream eller piskefløde
2-3 spsk flormelis
Kornene fra en stang vanilje

750 gram blandede bær (jordbær, blåbær, ribs, kirsebær)
+ flormelis til drys

Start med at komme hasselnødderne på en bageplade og rist dem ved 200 grader i 6-8 minutter – eller indtil de er gyldne og er begyndt at dufte. Afskal dem, det gøres nemmest ved at komme dem i et viskestykke og gnide skallerne af. Hvis du ikke kan få dem helt afskallet, så går det nok. Hak dem groft. Hak også den hvide chokolade.

Marengs med bær og hvid chokolade - Den ultimative sommerdessert

Sænk ovntemperaturen til 120 grader.

Pisk æggehviderne til de er næsten stive og tilsæt så sukkeret langsomt under omrørning. Pisk marengsmassen i ca. 10 minutter indtil sukkeret er helt opløst, og massen er blevet blank. Tilsæk de hakkede nødder og den hvide chokolade og bland hurtigt.

Marengs med bær og hvid chokolade - Den ultimative sommerdessert

Fordel derefter marengsen jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir. Du bestemmer selv, hvordan den skal se ud – jeg kan godt lide, at den er nogenlunde rund.

Marengs med bær og hvid chokolade - Den ultimative sommerdessert

Bag marengsbunden i ovnen i ca. halvanden time – eller til den er gennembagt.

Imens kan du lave cremen. Hvis du bruger double cream, så vender du cremefraiche of double cream sammen med let hånd og vender vanilje og flormelis i til sidst. Hvis du bruger piskefløde, så pisk den til let skum og vend derefter forsigtigt sammen med cremefraiche, flormelis og vanilje. Smag cremen til, den skal kun være en anelse sød, for den skal give kontrast til marengsen.

Marengs med bær og hvid chokolade - Den ultimative sommerdessert

Lad marengsen køle af og fordel så cremen og bærrene oven på. Drys med lidt flormelis og server for dine heldige gæster.

Marengs med bær og hvid chokolade - Den ultimative sommerdessert Marengs med bær og hvid chokolade - Den ultimative sommerdessert

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.