Grønkålssalat med ristet græskar og and
Jeg er fristet til at lave en Joey fra Venner og sige “Mmhmm… grønkål, godt! Græskar godt! And godt!”
Det opsummerer min grønkålssalat perfekt, for den kombinerer nogle af mine absolut yndlingsingredienser. Sprød grønkål, blødt og sødt ovnristet græskar, kinesisk krydret and, saftigt granatæble og en sød/syrlig dressing, der samler salaten. Jeg lover dig, det virker! Og så er det en rigtig fyldig grønkålsalat, så den kan sagtens gøre det ud for et helt måltid.
Opskrift
Nok til to
1 andebryst
2 spsk kinesisk femkrydderi
1 spsk olivenolie
600 gram græskar (400 gram renset) – enten butternut eller hokaido
2 store rødløg i både
2 spsk olivenolie
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 nip chili
200 gram renset grønkål
1 granatæbler
Til dressingen:
Saften af 1 granatæble
1 tsk honning
2 spsk olivenolie
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk sød balsamico
Et skævt citronsaft
Salt og peber
Start med at ridse andebrystets fedtlag på tværs og mariner gnid det så godt med femkydderi og olivenolie. Kom det i en plastikpose og lad det marinere – gerne i et par timer, men halv time kan også gøre det.
Lav dressingen ved at røre alle ingredienserne sammen og smage til – den skal være syrlig og sød på én gang.
Skyl og rens grønkålen grundigt. Fjern de største stilke og hak grønkålen fint.
Hæld dressingen over og lad det stå og trække, mens du gør and og græskar klar.
Skræl græskarret, skær de i mellemstore tern og skær rødløgene i store både.
Vend grøntsagerne sammen med spidskommen, koriander, chili og olivenolie og fordel dem i et lag i en bradepande.
Bag i ovnen på 200 grader (varmluft) i ca. 40 minutter. Rør i det et par gange undervejs. Græskarret skal være gennemstegt og må gerne være blødt, men det skal stadig holde sin form.
Sæt anden ind, når græskarret har været i ovnen 10 minutter. Anden skal have ca. 30 minutter.
Lad anden hvile tildækket i ti minutter og skær den i tynde skiver.
Lad græskar og løg køle lidt af, mens anden hviler. Bland alle ingredienserne sammen og server.