Kategorier
Aftensmad

Vegetarburger med portobellosvampe og gedeost

vegetarburger, færdig burger, januar 2013

Jeg spiser normalt ikke kød mere end et par gange om ugen. Det handler lidt om sundhed og lidt om at udfordre det konventionelle aftensmadsparadigme med kød som centrum for måltidet ledsaget af to slags (grønt) tilbehør. Mest af alt handler det dog om, at jeg kun køber frilands eller økologisk kød, og det kan økonomien ikke holde til mere end et par gange om ugen.

Det lyder måske nok noget frelst, men jeg har svært ved at holde ud at tænke på, hvordan landsbrugsindustrien behandler dyrene og især grise, som er langt mere intelligente end for eksempel hunde – ville man måske lade sin hund gå på tremmer, fiksere den, når den får hvalpe, og aldrig lade den komme uden for?

Tanken om at blive vegetar har nu aldrig rigtig tiltalt mig – dertil holder jeg for meget af en god rød bøf og et saftigt stykke flæskesteg med knasende svær, så kompromiset er blevet, at der ikke kommer kød på bordet hver dag. I stedet laver jeg for eksempel grøntsagssupper, fisk, vegetarlasagne med hytteost, friske vietnamesisk ruller og vegetarburgere.

Portobellosvampe smager fantastisk og har en rigtig god (kød)fylde. Jeg garanterer, at selv den mest overbeviste kødspiser ikke vil savne sin klump hakkede oksekød, når disse saftige svampe kommer på bordet.

Vegetarburger med svampe
Regn med 2 per spisende

Et par håndfulde friske krydderurter fx persille, mynte, estragon eller basilikum
2 fed hvidlød
Olivenolie
Portobellosvampe
Gedeost
Grønt (agurk, tomat, løg, salat osv.)
Grove burgerboller
Oliventapenade, ketchup, mayonnaise eller hvad man nu har lyst til af “smørrelse”

Hak krydderurterne og hvidløget, og rør det sammen med olivenolie, salt og peber.

vegetarburger, urter, januar 2013

Rens svampene grundigt og pensl dem med krydderurteblandingen

vegetarburger, svampe med urter, januar 2013

Bag svampene i ovnen i ca. 50 minutter ved 200 grader – vend dem halvvejs. Hvis svampene er meget store, skal de måske have lidt længere. Tag svampene ud, skær gedeosten i skiver og læg en skive på hver svamp.

vegetarburger, svampe med gedeost, januar 2013

Bag svampene i yderligere 8-10 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.

vegetarburger, svampe med gedeost færdige, januar 2013

Varm og flæk burgerbollerne og læg så burgerne sammen efter, hvad hver enkelt spisende har lyst til. Jeg kan godt lide min burger med oliventapenade, masser af rødløg, agurk, tomat og feldsalat.

vegetarburger, færdig burger1, januar 2013

2 kommentarer til “Vegetarburger med portobellosvampe og gedeost”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.