Fræk frossen yoghurt med hindbær og hvid chokolade

frossen yoghurt, blendet, april 2013

frossen yoghurt, færdig, april 2013

I går var det min tur til at være vært for madklub for litteraturvidenskabspigerne, og når sådan en gang skønne kvinder mødes, så skal der lækker mad på bordet. Da jeg cyklede hjem fra arbejde med den nysankomne forårssol i ansigtet, blev jeg helt varm og begyndte at drømme om lange, varme sommerdage, kølig hvidvin på terrassen og massevis af is. Jeg havde egentlig ikke haft planer om at lave dessert, men jeg kunne alligevel ikke dy mig, nu hvor foråret endelig er ankommet. Så aftenens menu blev udvidet med en improviseret omgang frossen yoghurt rørt op med hindbær, sukker, vanilje og hvid chokolade. Og jeg siger jer, det smagte skønt!

Frossen yoghurt er et lækkert, friskt alternativ til rigtig is, og man kan slet ikke smage, at det er (lidt) sundere end almindelig is.

Frossen yoghurt med hindbær og hvid chokolade

1,5 liter græsk yoghurt 2 eller 10 procent alt efter samvittigheden
400 gram hindbær – frosne er fint
2 dl sukker
En stang vanilje
En citron
200 gram hvid chokolade

Rør yoghurten sammen med sukker og kornene af en stang vanilje. Mos hindbærrene let og rør dem i yoghurten. Smag til med saften fra en halv til en hel citron.

frossen yoghurt, klar til fryseren, april 2013

Sæt massen i fryseren og rør grundigt i den en gang i timen over 4-5 timer, indtil den er næsten gennemfrossen.

Hak den hvide chokolade groft.

frossen yoghurt, hakket chokolade, april 2013

Når den frosne yoghurt skal serveres, så blender man isen igennem med en stavblender, så den bliver cremet, og så rør man til sidst den grofthakkede chokolade i.

Server med marengskys med lakrids og friske bær – mums!

frossen yoghurt, færdig1, april 2013

Indlæg tagget som : , ,
Relaterede indlæg

Diskussion om dette post

Skriv en kommentar