Kategorier
Morgenmad

Køleskabsgrød med skyr og æble

kold grød, færdig2, juni 2013

Jeg er meget glad for havregrød om morgenen, men på lune sommermorgener er varm grød bare ikke så tiltalende. Derfor laver jeg ofte køleskabsgrød til morgenmad. Den består i al sin enkelthed i at blande gryn og forskellige valgfrie smagsgivere med mælk, komme skålen i køleskabet og vente til næste morgen. Ingen gryder til opvask og ingen risiko for, at grøden brænder på – så bliver det ikke lettere.

Grøden kan laves på uendeligt mange måder – med ren havregryn eller en blanding af havre, rug, byg eller spelt, med forskellig slags tørret frugt, med eller uden æble frugt, kokos og kerner. Hvis man tilfældigvis har et glas frugtkompot i køleskabet, så kom endelig lidt på toppen. Her kommer min yndlingsgrød.

Køleskabsgrød
Til 2 portioner

3 dl gryn – halv havregryn, halv spelt
½ dl kokos
En håndfuld rosiner
Et lille revet æble
5-6 dl mælk (hvis man bruger finvalsede gryn, så brug lidt mindre)
2 spsk skyr

Bland gryn, kokos, rosiner, æble.

kold grød, gryn, juni 2013

Rør mælken i lidt efter lidt – blandingen skal være meget våd, for grynene suger meget undervejs. Kom blandingen i køleskabet. Lad grøden stå natten over. Når man skal spise, så røres skyren i, så grøden bliver ekstra cremet.

kold grød, morgenen efter, juni 2013

Server med ekstra mælk og en lidt frugtkompot. Her har jeg en rest jordbær-rabarbergrød fra min rabarberdessert på toppen – skønt!

kold grød, færdig, juni 2013

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.