Der har været stille på bloggen den sidste uges tid. Desværre ikke fordi jeg har været bortrejst til et solrigt paradis med palmer og eksotisk mad, men derimod fordi jeg har været ramt af den ondeste sommerforkølelse over dem alle. Nu er jeg så småt ved at være oven på igen, og jeg har genindtaget mit køkken.
Da min mor havde fødselsdag i april, gav vi hende en tur i Den Blå Planet med picnic her i sommerferien. På picnicmenuen var blandt andet disse små skønne portionsanrettede blåbærtærter. De er meget simple at lave, smager dejligt og er gode i en picnic kurv, da de er lette at transportere. Jeg har droppet tærtedejen og laver dem i stedet med en art hasselnødde frangipane – det er en klassisk italiensk mandelcreme, hvor jeg har udskiftet mandelmel med hasselnøddemel. Tærten bliver fast nok til, at tærtedejen faktisk ikke mangler, men hvis man ikke kan leve uden en sprød tærtedej, så findes opskriften på en klassisk sød mørdej her
Hvis man ikke lige kan skaffe hasselnøddemel, kan man sagten lave cremen med mandelmel.
Blåbærtærter med hasselnød
6 små tærter – eller en stor
180 gram sukker
180 gram hasselnøddemel
150 gram smør + ekstra til at smørre formene
3 æg
1 stang vanilje
175 gram blåbær
Smelt smørret, og skrab kornene ud af vaniljestangen. Bland hasselnøddemel, sukker, æg, vanilje og smør, og rør det sammen til en homogen masse.
Smør formene grundigt. Fordel lidt over halvdelen af blåbærene i tærteformene.
Hæld dejen over blåbærrene og fordel de restende blåbær oven på dejen.
Bag tærterne i 25-30 minutter ved 170 grader til de er gyldne og gennembagte.
Lad tærterne køle af og løsn dem så forsigtigt fra formen med en skarp kniv.
Server tærterne med bær og en ske fuldfed cremefraiche.