Uanset om man sukker efter tzaziki, ouzo, souvlaki, dolmades og græsk salat, fordi sommerenferien ikke går til Grækenland år, eller fordi man længes tilbage efter en skøn tur, så er det nemt at genskabe et lille stykke af det græske øhavs formidable køkken herhjemme.
I år går turen for mit vedkommende til Østrig, men det forhindrer mig ikke i at lave græsk mad – for mig er det nemlig indbegrebet af sommer. Her har jeg lavet en klassisk græsk salat, serveret med græske kødboller og tzaziki – lukker man øjnene, så er det næsten som at være der selv. Især hvis man forkæler sig selv og køber en god blok fårefeta og lækre fede græske kalamataoliven.
Græsk salat
Til fire mennesker
En agurk
400 gram solmodne tomater
En grøn peber
1-2 rødløg
150 gram fårefeta
150 gram kalamataoliven med sten
Olivenolie
Hvidvinseddike
Lidt tørret oregano, basilikum og timian
Skræl agurken og skær den i tern. Halvver løget og skær det i fine skiver. Skær tomaterne i både og den grønne peber i ringe.
Bland agurk, løg og tomat og fordel sorte oliven og grøn peber oven på.
Skær fetaen i skiver og læg den oven på salaten. Drys med tørrede krydderurter, hæld lidt god olivenolie og hvidvinseddike direkte på salaten og server.
En kommentar til “Græsk salat”
[…] er ingen hemmelighed, at jeg har en svaghed for græsk mad. For et par dage siden bloggede jeg om græsk salat med masser af feta og lækre sorte oliven, og nu følger så opskriften på keftedes – små græske kødboller. Normalt er der ikke […]