Kategorier
Sødt

Råsyltede blommer med rom

Råsyltede blommer, færdig1, september 2013

For et par dage siden købte jeg en masse lækre blommer i Torvehallerne. De var meget modne, så jeg besluttede mig for at sylte dem. Efter adskillige telefonkonsultationer med min mormor besluttede jeg mig for at blommerne skulle råsyltes med muscovadosukker, rom og vanilje – tre af mine yndlingsingredienser.

Normalt vil jeg helst kunne præsentere det færdige produkt her på bloggen, men blommerne skal i hvert fald stå 3-4 uger, og blommesæsonen var jo ikke evigt. Derfor jeg lægger opskriften op nu, så I også kan nå at sylte med.

Råsyltede blommer med rom
Til et stort patentglas

800 gram blommer – jeg brugte Reine Claude Noir
350 gram muscovadosukker
½ dl vand
2,5 dl mørk rom
En god stang vanilje
Atamon

Skold et patentglas grundigt, så det er helt rent, lad det tørre på et rent viskestykke uden at røre for meget ved det, og skyld så glasset med atamon.

Halvver blommerne, fjern stenene og kom de halve blommer i et patentglas. Man skal endelig bare mase dem lidt sammen, hvis der ikke helt er plads. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem kornene til lagen og kom de tomme vaniljestænger ned i glasset til blommerne.

Råsyltede blommer, udstenede i glas, september 2013

Kom muscovadosukker og vand i en gryde og kog op til sukkeret karamelliserer en anelse. Tag det af varmen og kom vaniljekornene og rommen i.

Råsyltede blommer, lage, september 2013

Hæld lagen over blommerne, luk låget til og sæt blommerne på køl.

Lad blommerne trække i ca. 3 uger. Når de skal spises, så sies lagen fra og koges ind. Server blommerne med vaniljeis og lagen.

Råsyltede blommer, færdig, september 2013

12 kommentarer til “Råsyltede blommer med rom”

Hej Sofi jeg var lige igang igår med disse lækre blommer… Men så til min overraskelse at selv om jeg satte låget på straks efter påhældningen af lagen, så er lagen løbet over idag … Jeg har brugt gamle rød bede glas med låg , som jeg plejer til marmelade … Skal jeg gøre mere ? Varme lagen igen eller noget ? Hilsen Bente

Hej Bente

Du er ikke den eneste, som har oplevet at lagen løber over – det undrer mig meget, for jeg har aldrig selv oplevet det. Jeg må tilstå, at jeg nok er dig lidt svar skyldig i forhold til, hvad du skal gøre ved det. Jeg vil ikke anbefale at varme lagen op igen, for så koger du alkoholen ud, og den er med til at konservere blommerne.

Jeg skal selv til at sylte blommer igen, så prøver jeg lige opskriften af igen (har dog lavet dem mange gange på denne måde med succes).

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Har fulgt din opskrift noeje – dog ikke udstenet blommerne, men prikket dem med gaffel. Har i dag oplevet, at blommerne har skubbet sig op mod laaget og derved tvunget noget af vaesken ud. Samtidig ‘boblede’ det en del i eet af de tre glas jeg havde lavet. Hvad har jeg gjort galt? Vh Johnna

Hej Johnna

Jeg ved det ikke umiddelbart. Jeg har ikke selv oplevet, at lagen løber over, og jeg har lavet blommerne mange gange. Det eneste jeg lige kan forestille mig er, at du måske ikke har været helt grundig nok med atamonen, så blommerne er begyndt at gære?

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Er det meningen når man koger lagen at alt sukker skal være “smeltet” for jeg havde stadig lidt hvor man kunne se at det var sukker

Hej – Jeg har lidt svært ved at finde ud af mængden. Jeg skal lave til 80 mennesker som tilbehør til is – hvor mange blommer kræver dette??
Mvh Hanne

Hej Hanne

Jeg beklager det sene svar – jeg har været meget ophængt på det sidste. Jeg ved egentlig ikke helt, hvor mange blommer du skal bruge. Jeg vil sige, at der er til 8-10 mennesker i én portion. Det kommer også an på, hvor meget is og hvor meget andet, der serveres til + hvor mange retter der er blevet spist inden.

Held og lykke med det!
Sofie

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.