Kategorier
Forretter og snacks

Dadler med bacon – tapas

Efter megen overvejelse er jeg kommet frem til, at det spanske køkken nok er på min top tre over yndlingskøkkener. Der er noget dejligt nede på jorden og ærligt over spansk mad. Sæsonens grøntsager, lidt fisk, lidt kød, masser af hvidløg, persille og olivenolie – Det er så simpelt og så dejligt.

Her på Tenerife svælger jeg i tapas. For et par dage siden lavede jeg denne lille haps som en snack før middagen serveret med et glas sangria. Dadlerne havde jeg købt på det lokale marked, og de smagte simpelthen bare så himmelsk, så de blev tilberedt helt simpelt omrullet med lidt god bacon og stegt i ovnen. Dadlernes sødme kom virkelig til deres ret som modspil til den sprøde, salte bacon. Fordi denne tapa er så enkelt, så bliver den kun så god, som de ingredienser man bruger, så køb de største, sødeste og mest kødfulde dadler, du kan finde og brug en god røget økologisk bacon i ikke alt for tynde skiver.

Dadler med bacon
Beregn ca. 4-5 dadler pr. person som del af et tapasbord eller 6-7 som snack.

De lækreste dadler, du kan finde
God, økologisk bacon – en halv skive pr. daddel
Tandstikker/grillspyd

Dadler med bacon, dadler, februar 2014

Udsten dadlerne, hvis det ikke er gjort på forhånd. Skær et rids ned langs siden på dadlen med en skarp kniv og fjern forsigtigt stenen, uden at dadlen går i stykker.

Dadler med bacon, udstenede, februar 2014

Skær baconskiverne i halve og rul dem om dadlerne. Fastgør med en tandstik eller et lille grillspyd, og sæt de baconomrullede dadler på bageplade beklædt med bagepapir.

Dadler med bacon, klar til ovnen, februar 2014

Bag bacondadlerne i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter til baconen er helt sprød, og dadlerne er blevet bløde.

Dadler med bacon, færdigstegt, februar 2014

Server som del af et større tapasbord eller som en lille apetizer til et glas vin, øl eller sangria.

Dadler med bacon, færdige, februar 2014

2 kommentarer til “Dadler med bacon – tapas”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.