Når man spiser tapas, savner jeg tit lidt flere grøntsager. Disse lækre og lette marinerede peberfrugter med citron og sherry er en god måde at tilføje noget ekstra grønt til en tapasmenu. De kan serveres varme, men jeg synes, at de er bedst, hvis de serveres ved stuetemperatur efter at de har trukket nogle timer i marinaden.
Brug gerne en blanding af røde, grønne og gule peberfrugter og husk ikke at stege dem mere, end at de stadig har godt med bid tilbage – de bliver lidt blødere, når de har trukket i marinaden.
Marinerede peberfrugter
Til seks mennesker som del af et større tapasbord med 4-6 andre retter og brød
3-4 peberfrugter gerne i flere farver
2 spsk olivenolie
3 spsk tør sherry
3 spsk (sherry)eddike
1 spsk sukker
Saften af en halv citron
Lidt hakket bredbladet persille til servering
Rens peberfrugterne og skær dem i mellembrede strimler.
Varm olien op til middelvarme og steg peberfugterne i 20-25 minutter. De skal ikke tage farve, og de skal stadig have rimelig meget bid.
Bland sherry, eddike, citron og sukker og hæld det over peberfrugterne. Krydr med salt og peber og steg videre i 5-10 minutter.
Tag peberfrugterne af varmen og kom dem i en skål med den væske, der er tilbage. Lad dem trække i mindst et par timer. Server de marinerede peberfrugter ved stuetemperatur.