Marinerede peberfrugter – tapas

Marinerede peberfrugter, færdige1, februar 2014

Når man spiser tapas, savner jeg tit lidt flere grøntsager. Disse lækre og lette marinerede peberfrugter med citron og sherry er en god måde at tilføje noget ekstra grønt til en tapasmenu. De kan serveres varme, men jeg synes, at de er bedst, hvis de serveres ved stuetemperatur efter at de har trukket nogle timer i marinaden.

Brug gerne en blanding af røde, grønne og gule peberfrugter og husk ikke at stege dem mere, end at de stadig har godt med bid tilbage – de bliver lidt blødere, når de har trukket i marinaden.

Marinerede peberfrugter
Til seks mennesker som del af et større tapasbord med 4-6 andre retter og brød

3-4 peberfrugter gerne i flere farver
2 spsk olivenolie
3 spsk tør sherry
3 spsk (sherry)eddike
1 spsk sukker
Saften af en halv citron
Lidt hakket bredbladet persille til servering

Rens peberfrugterne og skær dem i mellembrede strimler.

Marinerede peberfrugter, i strimler, februar 2014

Varm olien op til middelvarme og steg peberfugterne i 20-25 minutter. De skal ikke tage farve, og de skal stadig have rimelig meget bid.

Marinerede peberfrugter, stegte, februar 2014

Bland sherry, eddike, citron og sukker og hæld det over peberfrugterne. Krydr med salt og peber og steg videre i 5-10 minutter.

Marinerede peberfrugter, efter marinaden, februar 2014

Tag peberfrugterne af varmen og kom dem i en skål med den væske, der er tilbage. Lad dem trække i mindst et par timer. Server de marinerede peberfrugter ved stuetemperatur.

Marinerede peberfrugter, færdige2, februar 2014

Indlæg tagget som : , , ,
Relaterede indlæg

Diskussion om dette post

Skriv en kommentar