Kategorier
Salater og tilbehør

Græsk salat

Græsk salat, færdig, juli 2013

Græsk, serveret, juli 2013

Uanset om man sukker efter tzaziki, ouzo, souvlaki, dolmades og græsk salat, fordi sommerenferien ikke går til Grækenland år, eller fordi man længes tilbage efter en skøn tur, så er det nemt at genskabe et lille stykke af det græske øhavs formidable køkken herhjemme.

I år går turen for mit vedkommende til Østrig, men det forhindrer mig ikke i at lave græsk mad – for mig er det nemlig indbegrebet af sommer. Her har jeg lavet en klassisk græsk salat, serveret med græske kødboller og tzaziki – lukker man øjnene, så er det næsten som at være der selv. Især hvis man forkæler sig selv og køber en god blok fårefeta og lækre fede græske kalamataoliven.

Græsk salat
Til fire mennesker

En agurk
400 gram solmodne tomater
En grøn peber
1-2 rødløg
150 gram fårefeta
150 gram kalamataoliven med sten
Olivenolie
Hvidvinseddike
Lidt tørret oregano, basilikum og timian

Græsk salat, grøntsager, juli 2013

Skræl agurken og skær den i tern. Halvver løget og skær det i fine skiver. Skær tomaterne i både og den grønne peber i ringe.

Græsk salat, færdige grøntsager, juli 2013

Bland agurk, løg og tomat og fordel sorte oliven og grøn peber oven på.

Skær fetaen i skiver og læg den oven på salaten. Drys med tørrede krydderurter, hæld lidt god olivenolie og hvidvinseddike direkte på salaten og server.

Græsk salat, færdig1, juli 2013

En kommentar til “Græsk salat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.