For et par dage siden købte jeg en masse lækre blommer i Torvehallerne. De var meget modne, så jeg besluttede mig for at sylte dem. Efter adskillige telefonkonsultationer med min mormor besluttede jeg mig for at blommerne skulle råsyltes med muscovadosukker, rom og vanilje – tre af mine yndlingsingredienser.
Normalt vil jeg helst kunne præsentere det færdige produkt her på bloggen, men blommerne skal i hvert fald stå 3-4 uger, og blommesæsonen var jo ikke evigt. Derfor jeg lægger opskriften op nu, så I også kan nå at sylte med.
Råsyltede blommer med rom
Til et stort patentglas
800 gram blommer – jeg brugte Reine Claude Noir
350 gram muscovadosukker
½ dl vand
2,5 dl mørk rom
En god stang vanilje
Atamon
Skold et patentglas grundigt, så det er helt rent, lad det tørre på et rent viskestykke uden at røre for meget ved det, og skyld så glasset med atamon.
Halvver blommerne, fjern stenene og kom de halve blommer i et patentglas. Man skal endelig bare mase dem lidt sammen, hvis der ikke helt er plads. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem kornene til lagen og kom de tomme vaniljestænger ned i glasset til blommerne.
Kom muscovadosukker og vand i en gryde og kog op til sukkeret karamelliserer en anelse. Tag det af varmen og kom vaniljekornene og rommen i.
Hæld lagen over blommerne, luk låget til og sæt blommerne på køl.
Lad blommerne trække i ca. 3 uger. Når de skal spises, så sies lagen fra og koges ind. Server blommerne med vaniljeis og lagen.
12 kommentarer til “Råsyltede blommer med rom”
Uhh det ser lækkert ud, nu får jeg helt lyst til at sylte blommer 🙂
Gør det! Det er nemt og hyggeligt, og så har man ingredienser til fantastiske desserter senere på året 🙂
[…] Pickled plums […]
Det lyder lækkert, men har desværre ikke et blommetræ selv (men nærmest alt andet frugt i haven). Jeg kan anbefale kanelsyltede blommer hvis du en dag har blommer til overs.
Kanelsyltede blommer – det lyder godt! Koger du dem så op med kanel eller laver du en kanellage?
Hej Sofi jeg var lige igang igår med disse lækre blommer… Men så til min overraskelse at selv om jeg satte låget på straks efter påhældningen af lagen, så er lagen løbet over idag … Jeg har brugt gamle rød bede glas med låg , som jeg plejer til marmelade … Skal jeg gøre mere ? Varme lagen igen eller noget ? Hilsen Bente
Hej Bente
Du er ikke den eneste, som har oplevet at lagen løber over – det undrer mig meget, for jeg har aldrig selv oplevet det. Jeg må tilstå, at jeg nok er dig lidt svar skyldig i forhold til, hvad du skal gøre ved det. Jeg vil ikke anbefale at varme lagen op igen, for så koger du alkoholen ud, og den er med til at konservere blommerne.
Jeg skal selv til at sylte blommer igen, så prøver jeg lige opskriften af igen (har dog lavet dem mange gange på denne måde med succes).
Bedste hilsner
Sofie
Har fulgt din opskrift noeje – dog ikke udstenet blommerne, men prikket dem med gaffel. Har i dag oplevet, at blommerne har skubbet sig op mod laaget og derved tvunget noget af vaesken ud. Samtidig ‘boblede’ det en del i eet af de tre glas jeg havde lavet. Hvad har jeg gjort galt? Vh Johnna
Hej Johnna
Jeg ved det ikke umiddelbart. Jeg har ikke selv oplevet, at lagen løber over, og jeg har lavet blommerne mange gange. Det eneste jeg lige kan forestille mig er, at du måske ikke har været helt grundig nok med atamonen, så blommerne er begyndt at gære?
Bedste hilsner
Sofie
Er det meningen når man koger lagen at alt sukker skal være “smeltet” for jeg havde stadig lidt hvor man kunne se at det var sukker
Hej – Jeg har lidt svært ved at finde ud af mængden. Jeg skal lave til 80 mennesker som tilbehør til is – hvor mange blommer kræver dette??
Mvh Hanne
Hej Hanne
Jeg beklager det sene svar – jeg har været meget ophængt på det sidste. Jeg ved egentlig ikke helt, hvor mange blommer du skal bruge. Jeg vil sige, at der er til 8-10 mennesker i én portion. Det kommer også an på, hvor meget is og hvor meget andet, der serveres til + hvor mange retter der er blevet spist inden.
Held og lykke med det!
Sofie