Kategorier
Aftensmad

Saftig flæskesteg fyldt med æbler og salvie

Fyldt nakkekam, færdig steg, februar 2013
Fyldt nakkekam, færdig1, februar 2013

Jeg var så heldig at gøre et fantastisk kup lige inden jul – en kæmpe frilands nakkekam til næsten ingen penge. Lige omkring jul var dog ikke det rigtige tidspunkt at kaste sig over den, syntes jeg, så stegen blev delt i to og kom i fryseren. Nu er det så en god måned siden, at det var jul, og jeg vil have gris på gaflen.

Jeg har altid syntes, at det er lidt ærgeligt, at flæskesteg kun er noget, som man spiser til jul, så jeg prøver at lave det engang imellem uden at gøre det alt for julet. I England er en fyldt flæskesteg med æbler og salvie helt klassisk, og det er der en god grund til. Det møre og fede kød sammen med de syrlige æbler og den kraftige salvie smager nemlig rigtig dejligt.

Hvis man ikke lige snubler over en nakkekam, så kan enhver form for flæskesteg tilberedes på samme måde.

Fyldt flæskesteg
En nakkekam/flæskesteg på 1,5-2 kg
Salt
Kødsnor

Fyld
2 store æbler
1 stort løg
8-10 blade frisk salvie

Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tern. Hak løget rimelig fint og hak salvien groft. Steg det på panden med lidt olivenolie.

Fyldt nakkekam, fyld, februar 2013

Fyldet er færdigt, når løg og æbler er helt bløde.

Mens fyldet steger, ordnes kødet. Hvis sværen ikke er skåret igennem, så start med det. Skær derefter et dybt snit horisontalt langs hele kødstykket, så man skærer ca. 2/3 igennem.

Lad fyldet køle lidt af og fordel det i tværsnittet i kødet. Bind kødet op med kødsnor, så fyldet bliver holdt på plads. Start i den ene ende af stegen og bind rundt om kødet ned langs hver andet stykke svær. Stram godt til.

Fyldt nakkekam, før ovn, februar 2013

Placer den fyldte steg i et ildfast fad og gnid sværen grundigt med salt.

Kom stegen i ovnen og steg den ved 200 grader i 2 timer. Hvis den er ved at blive mørk til sidst, så kom sølvpapir over den.

Lad stegen hvile i 10 minutter, inden den skæres ud.

Fyldt nakkekam, færdig, februar 2013

4 kommentarer til “Saftig flæskesteg fyldt med æbler og salvie”

Hej Sofie. Det lyder rigtig lækkert og da vi har en flæskesteg i fryseren, tror jeg det bliver aftenens ret. Jeg er dog i tvivl om hvad jeg skal servere til. Har du et godt bud? På forhånd tak og tak for mange gode og lækre opskrifter. Mvh Anne Louise.

Har lige lavet og spist den – super lækker saftig steg. Er pænt populær i familien nu, så tak for det og dejlig opskrift 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.