Kategorier
Salater og tilbehør

Sommerlig kartoffelsalat med rygeost og radisser

kartoffelsalat, færdig, marts 2013

Jeg har taget forskud på sommeren og sommermaden. Vejret har været så dejligt, og når man kigger ud på den blå himmel og solen, der skinner, så kan man næsten forestille sig, at det er blevet sommer. Derfor har så jeg har lavet en salat, som for mig er indbegrebet af rigtig sommermad – en frisk og sprød kartoffelsalat med rygeost, radisser og agurk.

Salaten er selvfølgelig bedst med nyopgravede kartofler, men det må vente lidt endnu. Spis den til fiskefrikadeller, sammen med en omgang selleribøf eller som et friskt indslag på sommerens frokostbord.

Kartoffelsalat

750 gram små kartofler
Et bundt radisser
En halv agurk
Evt. purløg

2 spsk rygeost
4 spsk cremefraiche
Et godt skævt citronsaft
salt og peber

Rens kartofler, og kog kartoflerne i saltet vand, til de er lige præcis møre – de skal hellere være kogt en smule for kort end for længe. Lad kartoflerne køle lidt af, og skær dem så i store stykker.

kartoffelsalat, kartofler, marts 2013

Skræl og udkern agurken og skær den i tern. Vask radisserne grundigt, halvér dem og skær dem i skiver.

kartoffelsalat, agurker og radisser, marts 2013

Bland cremefraiche og rygeost, tilsæt et godt stort skæv citronsaft og smag til med salt og peber. Den skal smage ret meget af rygeost og må godt være lidt syrlig.

Lige inden salaten skal spises, kommes kartofler, radisser og agurk i en skål, dressingen hældes over og det hele vendes sammen, så dressingen bliver fordelt. Man kan eventuelt drysse med lidt finthakket purløg til sidst.

kartoffelsalat, færdig1, marts 2013

5 kommentarer til “Sommerlig kartoffelsalat med rygeost og radisser”

🙂 Solen skinner! Det må vist være sidste søndag du lavede denne lækre salat!? Eller du må bo et andet sted end DK! Her har det nemlig været 2 grader, men det føltes som -20 grader på grund af blæsten. 🙁 Men så er det jo dejligt at drømme sig væk til varme, rosevin og en lækker salat på terrassen ..snart! Snart! 🙂

Det var nu faktisk i fredags Ulrika – der skinnede solen i København, men du har ret. Vejret har været koldt og blæsende siden – nu troede jeg ellers lige, at foråret efterhånden havde indfundet sig men ak nej – varmen og vinen på terrassen må desværre vente lidt endnu..

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.