Kategorier
Kager Sødt

Rabarbertærte med mazarin

 

Rabarbertærte, færdig1, maj 2013

Nu banker sommeren endelig på døren, og det betyder, at det er blevet rabarbertid. Rabarber er en af mine favoritspiser i det søde køkken. Jeg holder meget af den fine syrlighed, som rabarber giver til en dessert, og så ser de så smukke ud.

Årets første spæde rabarber blev til nogle, hvis jeg nu selv skal sige det, ret geniale og anderledes kokosmakroner med rabarber. Mit andet rabarberindkøb har jeg brugt til en rigtig klassiker – en skøn rabarbertærte med sprød mørdej og mazarin. Så bliver det ikke meget bedre!

Rabarbertærte
Til en stor tærte 8-10 mennesker – 28 cm i diameter

450 gram rabarber skåret i skiver på 1-2 cm
4 spsk rørsukker

Mørdej
225 gram hvedemel
150 gram koldt smør
Et lille æg
3 spsk. flormelis
Et nip salt

Mazarinmasse
150 gram marcipan
100 gram blødt smør
100 gram rørsukker
2 æg
50 gram mel
En halv stang god vanilje

Start med at lave mørdejen. Skær smørret i tern og kom det i en skål med flormelis, salt og hvedemel. Arbejd smørret ind i melet, så konsistensen bliver som grove brødkrummer. Pisk ægget sammen og bland det hurtigt ind i dejen – uden at ælte for meget. Den skal bare lige hænge sammen. Pak mørdejen ind i film, og lad den hvile i køleskabet i mindst en time.

Når dejen har hvilet, rulles den ud med lidt hvedemel. Smør et tærtefad med en diameter på 28-30 cm, og tryk tærtedejen ud i fadet. Prik dejen jævnt, så eventuelle luftbobler kan slippe ud.

Rabarbertærte, tærtebund, maj 2013

Kom tærtefadet med dej i fryseren. Efter 15 minutter i fryseren kan bunden bages. Forbag den i ca. 10 minutter ved 200 grader, indtil den er lys gylden.

Mens tærtedejen hviler laves mazarinmassen. Start med at ælte marcipanen, sukker og vanilje og tilsæt derefter det bløde smør lidt efter lidt, til det bliver en sammenhængende masse. Pisk så æggene i ét ad gangen og tilsæt til slut hvedemelet.

Hæld mazarinmassen i den forbagte tærtebund og bag i ca. 5 minutter, til massen har sat sig en anelse.

Rabarbertærte, med mazarin, maj 2013

De skiveskårne rabarber røres med rørsukkeret og fordeles jævnt over tærtebunden. Tryk dem lidt ned, så nogle af skiverne kommer lidt ned i mazarinmassen.

Rabarbertærte, med rabarber, maj 2013

Bag tærten indtil rabarberne er gennembagte. Det tager ca. 25 minutter ved 200 grader.

Server lun eller kold med en skefuld fuldfed cremefraiche eller en kugle vaniljeis.

Rabarbertærte, færdig, maj 2013

13 kommentarer til “Rabarbertærte med mazarin”

Hej
Super blog du har. Hvor finder jeg den form du har bagt tærten i ? Den er jo alletiders – nem at tage ind og ud af ovnen.
Mvh Berit

Hej Berit

Tak for din kommentar og din ros – det varmer 🙂

Jeg elsker den form – den har løs bund og er så genial, men jeg ved faktisk ikke, om den kan købes i Danmark. Den er af mærket Circulon, og jeg har købt den i John Lewis i London. Det ser ud til, at man kan købe den online her: http://www.johnlewis.com/circulon-loose-base-flan-tin/p230586279 Min er dog nummeret større. Ellers kan den måske findes på amazon.co.uk

God jagt!

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Hej Sofie,
Fantastisk opskrift du har fundet frem – jeg har selv været bager i tidernes morgen og stiller altid store krav til det søde køkken når det endelig skal være. Her til aften ville jeg gentage succesen fra sidste weekend men marcipanen er desværre blevet guflet af ungerne så, snøft, ingen rabarbertærte i aften…………

Hej Brian

Tak for din ros 🙂 Det var da ærgeligt, at dine børn have snuppet marcipanen – jeg kan nu godt forstå dem, marcipan er bare godt!

Heldigvis kan man jo altid købe noget mere – vejret i dag er rigtig bagevejr synes jeg (jeg eksperimenterer med chocolate chip cookies), så måske skal du have rabarbertærte til eftermiddagskaffen?

Rigtig god søndag!
Sofie

Svar

Denne opskrift har jeg gemt til de sidste rabarber i fryseren, så når svigerforældrene kommer søndag, skal den bages 🙂

Ved du, om jeg kan bage den lørdag og servere den søndag? Eller er den bedst helt frisk?

Hej Trine

Undskyld det forsinkede svar. Heldigvis kan tærten bages dagen i forvejen såvel som på samme dag, som den skal spises, uden, at det gør den store forskel.

Jeg håber, at dine svigerforældre blev glade!

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Hej Sofie!
Tror du egentlig at jeg kan fryse en sådan kage? Altså inden bagningen? Og så bare stille den i ovnen frossen? Planlægger stor kagebuffet til konfirmation, så alt hvad jeg kan lave i forvejen er godt!
Kh Ulrika

Hej Ditte,

Jeg beklager det sene svar – du var endt i mit spamfilter. Jeg har aldrig prøvet unden at blindbage den, men jeg tror ikke, at det er en god idé at lade være. Jeg tror ikke, at den bliver sprød nok.

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.