Kategorier
Salater og tilbehør

Let sommersalat med rygeost

Sommersalat6

Sommersalat

Noget af det lækreste, man kan sætte på et frokostbord foran mig om sommeren, er sommersalat. En let syrlig rygeostecreme rørt med sprøde radiser, knasende agurker og masser af purløg. Så bliver det ikke meget bedre. Rygeost har været en uddøende spise, men heldigvis har den ærkedanske ost fået en renæssance inden for de sidste par år. Det er jeg stor fan af, for jeg elsker rygeost.

Sommersalat kan hurtigt laves om til en skøn kartoffelsalat ved at tilsætte kogte nyopgravede kartofler, så er tilbehøret til grillmaden klaret.

Sommersalat med rygeost

En agurk
Et bundt radisser
Et bundt purløg
170 gram rygeost – helst på sødmælk
Saft en af halv citron
3-4 spiseskeer creme fraiche 9% eller græsk yoghurt
Eventuelt en spiseske mayonnaise
Salt og peber

Sommersalat

Rens radisserne, halvér og skær i skiver. Skræl agurken, fjern kernerne og skær agurken i kvarter på langs og derefter i ottendele og hak groft.

Sommersalat

Lav dressingen ved at blande rygeost, surmælksproduktet, salt og peber og eventuelt mayonnaise. Smag til med citron og eventuelt mere salt og peber. Dressingen skal smage kraftigt af rygeost.

Sommersalat

Klip det meste af purløget over grøntsagerne, tilsæt dressingen og bland grundigt. Server med resten af purløget og rugbrød.

Sommersalat

2 kommentarer til “Let sommersalat med rygeost”

Sofie, den sommersalat er simpelthen en fantastisk opskrift! Vi guffede en helt omgang i os til bare en enkelt frokost!!
TAK for din blog og for inspiration 🙂
Kram Casper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.