Kategorier
Sødt

Æble-kanel muffins

æble-kanelmuffins, færdig, 2012

På en formiddag, hvor man møder sent, er det oplagt at hygge i køkkenet, og i dag havde jeg lyst til at bruge de store lækre danske fejøæbler, som jeg købte for et par dage siden. Jeg havde en del marcipan, som passende kunne komme i mine muffins. Desuden lavede jeg en lille portion smuldredej, som blev til en sprød topping. Smuldredejen er strengt talt ikke nødvendig, men jeg synes, den giver en fin kontrast mellem den bløde muffin og det sprøde drys – og så ser det også pænt ud.

Æble- og kanel muffins

175 gram sukker
2 æg
2,5 dl mælk
125 gram smør
425 gram mel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1½ tsk. kanel
1 tsk. vaniljesukker
2 store æbler i tern
125 gram marcipan

Smuldredejstopping:

40 gram havregryn
40 gram hvedemel
50 gram sukker
35 gram smør i tern

Først laver man sin topping. Smør, sukker, mel og havregryn blandes til en grov smuldredej, som sættes til side.

æble-kanelmuffins, smuldredej, 2012

Så skrælles æblet og skæres i tern og marcipanen gives groft.

Mælk og smør lunes indtil, at smørret er smeltet. Æg og sukker piskes luftigt, tilsæt den lune mælke/smørblanding under piskning. Derefter sigtes mel, bagepulver, natron, vaniljesukker og kanel i dejen. Til sidst vendes først marcipan og så æbler forsigtigt i dejen.

æble-kanelmuffins, dej + æbler, 2012

Fordel delen i muffinforme -fyld dem kun ca. 2/3 op, for dejen hæver.Drys lidt smuldredej på hver muffin

æble-kanelmuffins, med smuldredej, 2012

Bag kagerne i 20-25 minutter ved 180 grader til smuldredejen er knasende og gylden, og kagen er gennembagt.

æble-kanelmuffins, færdigbagte, 2012

De smager fantastisk helt nybagte og lune, men er også rigtig gode dagen efter, for kagerne bliver ikke tørre, fordi der er så meget æble i dem.

æble-kanelmuffins, færdig, 2012

6 kommentarer til “Æble-kanel muffins”

Hej Sofie
Du skriver i teksten at vaniljesukker og natron skal sigtes i dejen. Hvor meget natron og vaniljesukker skal der i?

Bagehilsner
Kirsten

Hej Kirsten

Ja, det mangler jeg vist at skrive. Der skal en halv tsk. natron og en tsk. vaniljesukker i dejen.

God fornøjelse og god weekend 🙂

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Hej Sofie. Lyder lækre, men… 425 gram mel??? Er dette virkelig korrekt?
Kan der have sneget sig en tastefejl ind der?
Vil virkelig gerne lave dem, men venter lige på en update omkring dette.
Glæder mig til at prøve dem af

Hej!

Jeg har været tilbage i min bagebog – min notesbog, hvor jeg skriver opskrifter ind, når jeg eksperimenterer, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvor jeg har skrevet denne opskrift ned henne. Jeg må derfor eftertjekke, men jeg er lige på vej til London, så det bliver ikke i denne weekend – jeg skal dog nok vende tilbage hurtigst muligt.

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.