Sprød blommecrumble

Når blommerne om efteråret er blevet modne og flotte, så skal de bruges – og hvilken måde er bedre end bagte søde blommer med et sprødt smuldredejslåg?

Blommecrumble

10-12 faste, lidt syrlige blommer
3 spsk rørsukker
1½ tsk vaniljesukker

100 gram smør
1½ tsk kanel
120 gram havregryn
120 gram hvedemel
16o gram rørsukker

Skyl og halver blommerne. Læg dem i en skål og vend dem med vaniljesukker og rørsukker og lad det trække i en times tid eller længere. Dette første trin kan springes over, hvis man har travlt.

Fordel blommerne i et fad, og bag dem i 10 minutter- ved 180 grader – til de begynder at afgive saft.

Imens blommerne er i ovnen, laver man smuldredejen. Smørret skæres i tern og smuldres ud i havregryn, mel, sukker og kanel indtil det antager konsistens som ja – smuldredej.

Smuldredejen fordeles over blommerne, som derefter skal tilbage i ovnen og bage videre i 15-20 minutter, indtil smuldredejen er blevet sprød og gylden.

Server kagen med en ske fuldfed cremefraiche eller en kugle god vaniljeis, hvis det skal være rigtig syndigt.

Indlæg tagget som :
Relaterede indlæg
Jødekager
Kringle

2 Diskussioner om dette post

  1. […] Vores nye yndlingskage er blommecrumble. Den er nem og hurtig. Lige noget for os Opskriften har jeg fundet her […]

Skriv en kommentar