Kategorier
Aftensmad

Cremet jordskokke- og blomkålssuppe

blomkålsjordskokkesuppe - færdig suppe på tallerken, november 2012

Både blomkål og jordskokker er dejlige vintergrønsager og begge egner sig fantastisk til en tur i suppegryden med lidt hvidløg og pureret med en sjat fløde. Jeg kan godt lide kombinationen af den blide blomkål og den fine jordskok, men man kan også sagtens bruge denne opskrift til blomkålssuppe eller jordskokkesuppe, så fordobler man mængden af blomkål eller tilsætter 250 gram jordskokker mere.

Jeg serverer oftest min suppe med ristet bacon eller med smørstegte kammuslinger, hvis det skal være rigtig hverdagsluksus. Det er dog ikke strengt nødvendigt med hverken bacon eller kammuslinger, men det giver suppen et ekstra løft.

Jordskokke- og blomkålssuppe
4 personer

500 gram jordskokker
Et halv blomkålshoved
2 skalotteløg eller et almindeligt løg
3 fed hvidløg
Timian
Lidt smør eller olivenolie
7-8 dl vand/grøntsagsbouillon
½-1 dl fløde
1 dl mælk
Salt og peber
300 gram god bacon eller 150 gram kammuslinger (fra frost er helt fint)

blomkålsjordskokkesuppe - grøntsager, november 2012Del blomkålen i buketter og skær stokken i skiver. Skrub jordskokkerne grundigt eller skræl dem. Pil løgene og hvidløgene og hak dem fint.

Varm en gryde op med lidt olivenolie/smør, og steg løg og hvidløg et par minutter ved middelvarme.Tilsæt derefter jordskokker, blomkål og timian, og lad det stege i 5 minutter.

blomkålsjordskokkesuppe - grøntsager i gryde, november 2012

Hæld vand/bouillon over grøntsagerne til det lige dækker, og kog suppen i 20 minutter, indtil grøntsagerne er bløde. Purer suppen med en stavblender og tilsæt derefter mælk og fløde og smag til med salt og masser af friskkværnet peber

blomkålsjordskokkesuppe - færdig suppe i gryde, november 2012

Hvis man bruger kammuslinger, så varmes en pande op til meget høj varme og tilsættes lidt smør. Herefter lægges de optøede kammuslinger, som man omhyggeligt har tørret af, på panden og steger 2-5 minutter på hver side afhængigt af, hvor store kammuslinger man bruger. Serverer dem nystegte og varme til suppen.

Hvis man bruger bacon, så skæres den i tern og steges til den er sprød og gylden. Lad den dryppe af på køkkenrulle og server den til at drysse over suppen.

blomkålsjordskokkesuppe - færdig suppe på tallerken, november 2012

3 kommentarer til “Cremet jordskokke- og blomkålssuppe”

Den skal jeg bare prøve – lækker blog og super billeder og beskrivelse du anvender. Takker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.