Luksus havregrynskugler med kaffe og rom

Jeg tror, at mange mennesker har et lidt ambivalent forhold til havregrynskugler – mange får nok associationer til børnehavens havregrynskugler, som man ikke har den store lyst til at spise. Lavet ordentligt med rene hænder og rigeligt smør (for nu at citere de gode Price-brødre) er de nu et dejligt indslag i julens konfektskål.

Opskriften har jeg fra min farmors skatkammer af en opskriftsamling – dog har jeg tilladt mig at tilføje lidt mørk rom, og skifte vaniljesukkeret ud med ægte vanilje. Det giver mere dybde i smagen. Hvis man ikke er så glad for kokos, så kan fx man trille dem i hakkede nødder eller kakaopulver.

Havregrynskugler
Til 20-40 havregrynskugler

175 gram havregryn
150 gram blødt smør
100 gram sukker
3-5 spsk kakao
2 spsk mørk rom
2-3 spsk stærk kaffe
1 stang vanilje
75 gram kokos

Skær smørret i tern og bland alle ingredienserne, med undtagelse af kokossen, grundigt sammen til en fast homogen masse. Smag på den og tilsæt eventuelt mere kakao og kaffe.

havregrynskugler, masse, december 2012

Tril massen til små ens kugler.

havregrynskugler, trillede, december 2012

Rul kuglerne i kokos, så de bliver dækket jævnt.

havregrynskugler, trillet i kokos, december 2012

Kom kuglerne i køleskabet og lad dem stå natten over – de kan i princippet godt spises med det samme, men de smager nu bedre, hvis de får lov at trække lidt.

havregrynskugler, færdige1, december 2012

Indlæg tagget som : ,
Relaterede indlæg

2 Diskussioner om dette post

  1. Fie Kilmose siger:

    Hvor mange havregrynskugler bliver der ca. ud af denne portion?

    • Sofie siger:

      Hej Fie

      Du må undskylde det sene svar – jeg sidder på en virkelig dårlig internetforbindelse på Bali. Hvor mange der bliver afhænger jo lidt af, hvor store du laver dem, men en 20-40 stykker ca.

      Bedste hilsner
      Sofie

Skriv en kommentar