Kategorier
Aftensmad

Saftig kylling i stegeso

Kylling i stegeso, færdig, januar 2013

Jeg fik en stegeso i fødselsdagsgave i oktober, og hvor er jeg altså glad for den. En stegeso er et virkelig brugbart køkkenredskab, og hvis du ikke allerede har en, så skynd dig ud, og anskaf dig en.

Hvis man skal nævne en enkelt ulempe ved en stegeso, så er det, at det kræver en smule forberedelse at bruge den, da den skal stå i vand i en times tid, inden man kommer den i ovnen – det betyder til gengæld, at stegesoen tilfører fugt til de ingredienser, man kommer i den under hele tilberedningen. Det er meget nyttigt, når man for eksempel steger noget så relativt magert som en kylling, for så undgår man, at kødet bliver tørt – og hvis man vil have sprødt skind, så giver man bare kyllingen to minutter på grill til sidst.

Denne opskrift er mere en fremgangsmåde end en egentlig opskrift – men det er sådan her, jeg oftest tilbereder en kylling. Hvis man skulle få lyst til noget andet, så kan man fx varierer krydring eller grøntsagerne.

Kylling i stegeso

En frilandskylling
2 porrer
2 gulerødder
Et helt hvidløg
En citron
Et par kviste frisk rosmarin
10-20 gram smør

Sørg for ,at kyllingen er ordentligt renset. Hvis man skylder den, så dup den tør bagefter. Løft forsigtigt skindet over brystet op, så der bliver et hulrum mellem skind og brystkødet, og kom lidt frisk rosmarin derind. Gnid så kyllingen med salt både inden i og uden på. Skær citronen i både, og kom bådene ind i kyllingen sammen med resten af rosmarinen. Fordel smørret på kyllingen.

Kylling i stegeso, klar kylling, januar 2013

Gør grøntsagerne klar, skær dem ud i store stykker og halver hvidløget.

Kylling i stegeso, grøntsager, januar 2013

Læg grøntsager og hvidløg i stegesoen, og læg kyllingen oven på.

Kylling i stegeso, i stegesoen, januar 2013

Læg låget på, og sæt stegesoen i ovnen, som skal være kold – eller risikerer man, at ens stegeso knækker. Sæt ovnen på 175 grader og steg kyllingen i ca. 1½ time. Giv eventuelt kyllingen to minutter under grillen, når den er færdig, så skinnet bliver sprødt.

Lad kyllingen hvile i 10 minutter og partér den.

Kylling i stegeso, færdig til udskæring, januar 2013

4 kommentarer til “Saftig kylling i stegeso”

HEJ – DET ER GODT MED GODE OPSKRIFTER – VI BRUGER OGSÅ TIT VORES STEGESO – DET KAN ANBEFALES ALTID AT KOMME AT KOMME LIDT VAND I STEGESOEN

Ja stegesoen er bare en genial opfindelse 🙂 Jeg kommer tit også lidt vin ved den mad, som jeg tilbereder i den – det smager også skønt!

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.