Kategorier
Sødt

Sprøde havregrynscookies med rosiner

cookies, færdige1, januar 2013

Da jeg boede i New Zealand havde vores udlejer en kogebog fra Colorado stående i reolen, og i denne kogebog fandt jeg den bedste cookieopskrift, jeg har prøvet – opskriften på oatmeal and raisin cookies. Jeg har tit bagt cookies og har næsten altid været småutilfreds med resultatet, for jeg har aldrig helt kunne ramme den der sprøde, seje og alligevel lidt bløde konsistens, men med opskriften fra The Colorado Cookbook i hånden lykkes det til perfektion hver gang.

Jeg har tilpasset målene, så de nogenlunde passer til danske måleenheder. Opskriften er egentlig til cookies med rosiner, men man kan fint udskifte rosinerne med fx chokolade, tilsætte andre krydderier eller komme nødder i dejen.

Havregrynscookies
40-60 afhængig af størrelsen

3 æg
125 gram rosiner
½ stang vanilje
225 gram blødt smør
220 gram brun farin
200 gram sukker
315 gram hvedemel
180 havregryn
1 tsk. kanel
1 tsk. salt
2 tsk. natron

Start med at piske æggene sammen med vaniljekornene. Kom rosinerne i æggene og lad det stå i en times tid – så tørrer rosinerne ikke ud under bagningen.

cookies, æg, januar 2013

Rør smør og de to slags sukker blødt, tilsæt rosin- og æggemassen, og rør så havregryn, salt, hvedemel, kanel og natron i dejen.

cookies, dej, januar 2012

Form runde kugler af dejen af en god spiseskefuld dej per kage. Sæt kuglerne ud på bageplader med god afstand imellem

cookies, dej på pladen, januar 2012

Bag småkagerne i 12-15 minutter ved 175 grader. Tag småkagerne ud af ovnen, lad dem køle af og spis dem – fx på klassisk amerikansk manér sammen med til et glas kold mælk.

cookies, færdige, januar 2013

4 kommentarer til “Sprøde havregrynscookies med rosiner”

De ser gode ud, Sofie. Jeg plejer også at bruge en almindelig cookies opskrift og så bruge daim i stedet for chokolade. Mums! Jeg synes, at blandingen af havre gryn og farin gør hele forskellen, når det kommer til stykket:)

Ihh de har jo bare den bedste smag!!!! Desværre blev mine ikke sprøde, men bløde! Hvordan tror du det kan være?

Hej Camille

Der kan være en del årsager, umiddelbart er det nok enten fordi, at de ikke er blevet bagt helt længe nok – alternativt, så har småkagerne måske ikke kølet af på en rist? Hvis de ikke køler af på en rist, så risikerer man, at dampen gør dem bløde.

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.