Kategorier
Sødt

Lækker hyldeblomstfromage med et strejf af citron

Hyldeblomstfromage, en portion2, marts 2013

I weekenden gik jeg i køkkenet for at lave citronfromage, som er en af mine yndlingsdesserter. Jeg har lavet den mindst hundrede gange, men denne gang kunne jeg simpelthen ikke lade være med at tilsætte et par spiseskefulde af min svigermors dejlige, hjemmelavede hyldeblomstdrik, og hyldeblomstfromagen blev født. Den smager absolut skønt – mere af sommer og sol end den klassiske citronfromage, selvom den måske mangler lidt af citronfromagens syrlige kant. Prøv den, og hvis du foretrækker den klassiske, så er det jo bare en god anledning til at lave “den rigtige” igen!

Jeg laver altid fromage – uanset om det er citron eller hyldeblomst – med rigtige æg. Jeg skolder dem kort, da størstedelen af salmonellabakterierne sidder på skallen af ægget. Der er selvfølgelig en risiko, men jeg har gjort det i årevis, og ingen er blevet syge af det. Hvis man ikke vil løbe risikoen, så brug pasteuriserede æg – smagen bliver bare ikke helt lige så god.

Hyldeblomstfromage
Til 6 portioner

4 æg (evt. pasteuriserede)
150 gram rørsukker
6 spsk. kraftig hyldeblomstekstrakt
½ dl friskpresset citronsaft
Fintrevet skal af en halv citron
6 blade husblas
½ liter piskefløde

Udblød husblassen i 10 minutter i koldt vand.

Riv skallen af en halv citron og pres den. Bland den halve dl citronsaft, citronskal og hyldeblomstekstrakten sammen.

Pisk æg og sukker til sukkeret er helt opløst, og massen er lys og luftig.

hyldeblomstfromage, piskede æg, marts 2013

Knug det meste af vandet fra den udblødte husblas, og smelt den forsigtigt over lav varme sammen med den smule vand, som hænger ved.

hyldeblomstfromage, husblas, marts 2013

Bland den smeltede husblas i citron/hyldeblandingen, og pisk det derefter i æggemassen. Sæt det på køl i ca. 10 minutter, indtil fromagen er begyndt at sætte sig lidt. Pisk så 2/3 af fløden til blødt flødeskum og vend det i fromagen med let hånd.

hyldeblomstfromage, flødeskum, marts 2013

Hæld blandingen forsigtigt på glas til portionsanretning eller i en stor skål og sæt på køl igen. Lad det stå nogle timer, indtil fromagen har sat sig.

Når hyldeblomstfromagen skal serveres, piskes resten af fløden til blødt flødeskum, som sprøjtes ud på toppen af hver portion. Drys evt. med lidt ekstra citronskal og server.

Hyldeblomstfromage, en portion, marts 2013

En kommentar til “Lækker hyldeblomstfromage med et strejf af citron”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.