Kategorier
Sødt

Chai latte cupcakes

chai latte cupcakes, færdige, marts 2013chai latte cupcakes, færdige2, marts 2013

Ideen til chai latte cupcakes kom til mig en dag på arbejdet, da en af mine kollegaer snakkede om chai te. Jeg kan ikke forstå, at jeg ikke har tænkt på det noget før, for jeg
holder meget af chai – ikke de er hvinende søde pulverversioner, som er standard på de fleste caféer, men en god kop stærk assam te krydret med kanel, nelliker, ingefær og kardemomme med varm mælk og en anelse sukker eller honning.

Jeg har, efter at have drukket mig igennem mange chaiteblandinger, fundet min yndlings – Østerlandsk Thehus’ chai. Den er krydret uden at være parfumeret og smager samtidig meget af te, så den har jeg brugt i disse cupcakes. På toppen har jeg kommet en krydret cream cheese frosting, som jeg er sikker på også ville være genial på en gulerodskage.

Chai latte cupcakes
12 kager

1,5 dl vand
4 tsk. chaite – brug din yndlings!

150 gram blødt smør
100 gram rørsukker
75 gram brun farin
1 stang vanilje
3 æg
6 spsk. stærk te
200 gram mel
½ tsk bagepulver
1 tsk kanel
½ tsk. kardemomme
½ tsk. allehånde

Start med at lave teen. Kog vandet og hæld det over teen. Lad den trække i mindst en halv time og si den.

Imens laves cupcakedejen. Bland de to slags sukker, det bløde smør og kornene af en stang vanilje og rør det let og luftigt med en elpisker. Pisk æggene i et ad gangen. Pisk grundigt efter at hvert æg er blevet tilsat. Hæld teen i og pisk igen. Bland mel, bagepulver og krydderier og sigt det i dejen. Fold det hurtigt i, indtil melet er fordelt, men lad være med at piske/røre med end absolut nødvendigt.

chai latte cupcakes, dej, marts 2013

Fordel i 12 muffinforme og bag i 17-20 minutter ved 175 grader. Hvis de hæver for meget, så kan man trykke dem lidt fladere halvvejs igennem bagningen – men det burde ikke være nødvendigt.

chai latte cupcakes, klar til at komme i ovnen, marts 2013

Kagerne er færdige, når man kan stikke en kødnål i dem og den kommer ren op. Pas på de ikke får for meget.

chai latte cupcakes, færdigbagte, marts 2013

Frosting
100 gram cream cheese ved stuetemperatur (ikke light)
75 gram blødt smør
150 gram flormelis
3 spsk. stærk te
1 lille tsk kanel
en kvart tsk kardemomme
en knivspids nelliker

Rør cream cheese, smør og rørsukker blødt. Kom te og krydderier i og bland det i. Smag og tilsæt evt. mere te eller flere krydderier. Kom frostingen i en sprøjtepose og fordel den på de helt kolde cupcakes. Opbevar dem på køl til de skal spises.

chai latte cupcakes, færdige1, marts 2013

4 kommentarer til “Chai latte cupcakes”

Hej Sofie,
Tillykke med en superflot side!
Jeg skal lige have opklaret en detalje i din opskrift; dér, hvor du i starten skriver 1,5 dl vand og 4 tsk. chaite – er det dét, som 6 linier længere nede, bliver til de “6 spsk. stærk te” som skal i dejen?
Mvh
Lone

Hej Lone

Tak for din ros! Jeg kan godt se, at min opskrift kan misforstås. Jeg mener, at man skal bruge fire tsk. chaite teblanding – altså teblade med krydderier i. De overhældes med 1½-2 dl kogende vand, som så bliver til de 6 spsk. stærk chaite, der skal i dejen. Håber det giver mening?

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.