Skønne mandler med hvid chokolade, lakrids og citron

Mandler med hvid chokolade, lakrids og citron, færdige mandler, april 2013

Min søde veninde, som arbejder hos Summerbird, har givet mig en masse lækker hvid chokolade. Jeg har en masse ideer til, hvad det skal bruges til – og noget af chokoladen har fra start af været øremærket til mandler overtrukket med citron og hvid chokolade og vendt i lakridspulver – de er bare super lækre og meget lette at lave!

En af mine andre planer er at lave disse skønne hjemmelavede flødeboller med passionsfrugtskum og hvidt chokoladeovertræk, og måske også en hvid chokolademousse med hindbær.

Andre gode forslag til, hvad jeg skal bruge min dejlige gave til, modtages med kyshånd!

Mandler med hvid chokolade, lakrids og citron

125 gram mandler
100 gram god hvid chokolade
3 spsk. lakridspulver
En lille økologisk citron

Smut mandlerne – det gøres lettest ved at hælde kogende vand over dem ad to omgange og lade dem trække i det kogende vand til sidst. Rist så mandlerne i ovnen ved 200 grader 8-10 minutter, eller indtil de er blevet fint lysebrune og lad dem køle helt af.

Mandler med hvid chokolade, lakrids og citron, ristede mandler, april 2013

Riv skallen af citronen og hak den meget fint. Hak og smelt den hvide chokolade over et vandbad.

Mandler med hvid chokolade, lakrids og citron, klar til overtrækning, april 2013

Når chokoladen er smeltet blandes citronskallen i, mandlerne dyppes enkeltvist i chokoladen og lægges til tørring på bagepapir. Man får det pæneste resultat, hvis man dypper mandlerne en ad gangen på en gaffel, forsigtigt lader det meste af den overskydende chokolade dryppe af på kanten af skålen og til sidst nænsomt placerer mandlerne på bagepapiret.

Mandler med hvid chokolade, lakrids og citron, chokoladeovertrukne mandler, april 2013

Når chokoladen er størknet så kommes mandlerne i en skål med lakridspulver og vendes godt sammen, så mandlerne bliver dækket. Hvis man gerne vil have en kraftigere lakridssmag, så kan man vende mandlerne i lakridspulveret, inden chokoladen er helt tør.

Mandler med hvid chokolade, lakrids og citron, færdige mandler1, april 2013

Indlæg tagget som : , , ,
Relaterede indlæg
Jødekager
Kringle

4 Diskussioner om dette post

  1. ul siger:

    Det ser altså bare super lækkert ud! Det vil jeg prøve at lave en af dagene!
    Mvh Ulrika

  2. Laura siger:

    Hvordan er det bedst at opbevare dem og hvor lang tid kan de holde sig?
    De ser så lækre ud!

    • Sofie siger:

      Hej Laura

      Undskyld det sene svar – jeg er i Asien med en meget dårlig internetforbindelse! De kan holde sig i nogle dage – helst i køleskabet.

      Bedste hilsner
      Sofie

Skriv en kommentar